Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Με φοροελαφρύνσεις στη ΔΕΘ ο Σαμαράς

Μολονότι η ελληνική πλευρά δεν "κλείδωσε" οριστικά το θέμα των φοροελαφρύνσεων με την τρόικα, το "πράσινο φως" που δόθηκε στις συζητήσεις στο Παρίσι απελευθερώνει τον Α. Σαμαρά, ο οποίος -σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες- αναμένεται να προχωρήσει σε σειρά ανακοινώσεων από το βήμα ...............


της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ρεπορτάζ της Καθημερινής αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να προχωρήσει -ακόμα και μονομερώς- στην ανακοίνωση δέσμης μέτρων με στόχο τη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης των πολιτών.

Κεντρικός άξονας αναμένεται να είναι οι διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ και η μείωση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης και στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί και η αύξηση -έως και 100- των δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.



Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η Καθημερινή, ο κ. Σαμαράς αναμένεται να ανακοινώσει:

- Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30%, με στόχο η τιμή διάθεσής του να διαμορφωθεί περί το 1 ευρώ ανά λίτρο.

- Εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ για ξενοίκιαστα, μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, μαζί με τις διορθώσεις των τιμών για τις 4.000 περιοχές εκτός σχεδίου όπου είχε παρατηρηθεί μεγάλη απόκλιση στις αξίες.

- Αύξηση του αριθμού των δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία. Ο αριθμός των δόσεων διαμορφώνεται στις 100 για οφειλές έως 100.000 ευρώ και στις 72 δόσεις για μεγαλύτερα ποσά.

- Μείωση έως και 50% του ποσοστού της έκτακτης Εισφοράς Αλληλεγγύης, η οποία όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει να επιβάλλεται και το 2015.
nooz

Δεν υπάρχουν σχόλια: