Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Σύλληψη για χρέος "μαμούθ" στην Αργολίδα

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (20.8.2014), ευρεία αστυνομική επιχείρηση στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας και της Λακωνίας. Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της ................


Αργολίδας και της Λακωνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε πεντακόσια δεκαεννέα (519) άτομα, εκ των οποίων τριακόσια πενήντα (350) ήταν ημεδαποί και εκατόν εξήντα εννέα (169) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε τετρακόσια έξι (406) οχήματα.


Επιπλέον, προσήχθησαν εξήντα εννέα (69) άτομα, από τα οποία τριάντα ένα (31) ήταν ημεδαποί και τριάντα οκτώ (38) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν τριάντα ένα (31) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, γιατί σε βάρος τους εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, ύψους -1.129.479,97- ευρώ, -80.830,84- ευρώ και -54.196,04- ευρώ, αντίστοιχα.
Δύο (2) ημεδαποί στην Αργολίδα, για καταδικαστικά έγγραφα.

Οκτώ (8) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για ναρκωτικά.

Δύο (2) αλλοδαποί στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Εννέα (9) ημεδαποί (εκ των οποίων οι επτά ΡΟΜΑ) και ένας (1) αλλοδαπός στη Λακωνία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

Πέντε (5) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά ογδόντα επτά (87) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, είκοσι τέσσερις (24) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, δύο (2) παραβάσεις περί Αιγιαλού, καθώς και τέσσερις (4) λοιπές παραβάσεις, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, βάρους -5- γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς. Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: