Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Θεοχάρης: «Φεύγω με το κεφάλι ψηλά»

«Φεύγω με το κεφάλι ψηλά», δήλωσε ο γγ Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης τονίζοντας ότι όλα τα μέτρα τα παίρνει η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και η Βουλή και η δική του δουλειά ήταν να τα υλοποιεί.

«Αυτή ήταν η δουλειά μου, η οποία δεν σου επιτρέπει να μην κάνεις και λάθη», τόνισε........


 ο κ. Θεοχάρης σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης με δάκρυα στα μάτια τονίζοντας ότι η αποτίμηση του έργου του θα είναι ασύγκριτα υψηλή.

Δεν μπορώ να σηκώσω το κεφάλι μου πιο ψηλά, δήλωσε χαρακτηριστικά και απαντώντας επί της ουσίας σε όσους τον κατηγορούν ότι δεν κυνήγησε επαρκώς τη μεγάλη φοροδιαφυγή, τόνισε ότι «η μεγάλη φοροδιαφυγή έχει και μεγάλα όπλα, όπως δικηγόρους, και όταν δεν υπάρχουν διαδικασίες και δομές στη φορολογική διοίκηση όλα πρέπει να διορθωθούν πριν κυνηγήσεις τη μεγάλη φοροδιαφυγή».

Παρεπιπτόντως, ανέφερε ότι σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που είχε από το κέντρο ελέγχου φορολογουμένων μεγάλου πλούτου, έχουν ολοκληρωθεί 280 υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής και έχουν βεβαιωθεί έσοδα 80 εκατ. ευρώ.

«Θα ήθελα να πηγαίναμε ακόμα καλύτερα στο κυνήγι της μεγάλης φοροδιαφυγής ανέφερε από την πλευρά του ο υπ. Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, συμπληρώνοντας ότι ο κ. Θεοχάρης πήγε αρκετά καλά και έκανε ό,τι μπορούσε.

Νωρίτερα, ο υπουργός ευχαρίστησε προσωπικά τον κ. Θεοχάρη για την πολύτιμη συνεργασία όπως ανέφερε, τονίζοντας ότι η συμβολή του ήταν καθοριστκή, ενώ εξήρε το ήθος και την εντιμότητά του.

Τέλος, ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι δεν νιώθει εξιλαστήριο θύμα, προσθέτοντας με νόημα ότι αυτοί που νιώθουν ότι έχει πάει κάτι στραβά, ας κοιτάξουν τη δική τους πολιτική. Σημείωσε επίσης, ότι η συνεργασία του με τον κ. Στουρνάρα ήταν άριστη.

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, θα γίνει ανοιχτή προκήρυξη για την κάλυψη της θέσης του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων και «θα πάρουμε τον καλύτερο», όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στα σενάρια περί απομάκρυνσής του από το υπουργείο Οικονομικών, τόνισε ότι είναι αποκλειστικό προνόμιο του Πρωθυπουργού.
tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: