Τρίτη, 8 Απριλίου 2014

Μέσω Ιντερνετ οι βεβαιώσεις αποδοχών 2013

Μέσω Ιντερνετ θα μπορούν να «κατεβάζουν» τις βεβαιώσεις αποδοχών του 2013 οι συνταξιούχοι του Δημοσίου με την ενεργοποίηση της σχετικής ηλεκτρονικής εφαρμογής που ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Μέσω Ιντερνετ θα μπορούν να «κατεβάζουν» τις βεβαιώσεις αποδοχών του 2013 οι ..........


συνταξιούχοι του Δημοσίου με την ενεργοποίηση της σχετικής ηλεκτρονικής εφαρμογής που ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Επισημαίνεται ότι τα ποσά των συντάξιμων αποδοχών που αναγράφονται στις βεβαιώσεις θα εμφανιστούν προσυμπληρωμένα από την Εφορία στους αντίστοιχους κωδικούς των φετινών φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος. Ωστόσο, οι συνταξιούχοι του Δημοσίου θα μπορούν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας να ελέγξουν αν τα ποσά που εμφανίζονται στις φορολογικές τους δηλώσεις είναι ίδια με αυτά που αναφέρονται στις βεβαιώσεις αποδοχών.

Για να αποκτήσουν πρόσβαση οι φορολογούμενοι στις βεβαιώσεις θα πρέπει να διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης στο σύστημα Taxis. Οι σύζυγοι συνταξιούχοι του Δημοσίου που δεν διαθέτουν προσωπικούς κωδικούς για πρόσβαση στο σύστημα Taxis θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους κωδικούς του συζύγου.

Υπενθυμίζεται ότι δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης από τους φορολογουμένους στα προσυμπληρωμένα στοιχεία της δήλωσης που αφορούν εισοδήματα και παρακρατούμενους φόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...