Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Υψηλό ρίσκο Σαμαρά και στο βάθος Μανώλης

ΔΙΟΓΚΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΥΜΑ ΑΜΒΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ΤΑΤΟΥΛΗ ΣΤΗ Ν.Δ
Στη δίνη του "Μπαλτάκος-γκέιτ" ο Αντώνης Σαμαράς ρισκάρει και την Περιφέρεια Πελοποννήσου επιλέγοντας την υποστήριξη του Πέτρου Τατούλη με τη μέθοδο της επίσημης σιωπής και της από τα κάτω διαρροής. Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες έχουν διογκώσει το κύμα αμφισβήτησης ...........


για την επιλογή ακόμη και ανάμεσα στους κύκλους των παλαιότερων εκ των συνεργατών του.

Ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Τατούλης διαχειρίστηκε την διαρροή για τοποθέτηση στο ψηφοδέλτιο ως αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας την Ελένη Αλειφέρη, είναι ενδεικτική των όσων έχουν να ακολουθήσουν. Πρόσφατα μάλιστα από την Καλαμάτα πέταξε το γάντι στο περιβάλλον Σαμαρά λέγοντας "ξέρετε πώς είχα συμπεριφερθεί σε ανάλογη περίπτωση", απειλώντας ουσιαστικά ότι θα "κόψει" την κ. Αλειφέρη, όπως έκανε με τον Γ. Μπαρούτσα στην Αρκαδία στην προηγούμενη αναμέτρηση.

Ανεξάρτητα με την τελική έκβαση, ο κ. Τατούλης με τους χειρισμούς αυτούς κατάφερε ισχυρό πλήγμα στην επιλογή του κ. Σαμαρά. Η Ελένη Αλειφέρη δέχεται ισχυρά πυρά τόσο από ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος του κ. Σαμαρά επειδή δέχθηκε να τον ακολουθήσει στην επιλογή του, όσο και από παράγοντες και κατοίκους της Ανω Μεσσηνίας που είναι στο πόδι κατά του σκουπιδοεργοστασίου, κινητοποίηση στην οποία συμμετείχε και η ίδια. Η ιστορία αυτή έχει δημιουργήσει αναταραχή στους κόλπους της Ν.Δ. στη Μεσσηνία και δεν είναι λίγοι εκείνοι που βλέπουν στον Γ. Μανώλη την απάντηση στην επιλογή του Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Μανώλης πλέον λειτουργεί ως χώρος υποδοχής της σφοδρής δυσαρέσκειας για την επιλογή του πρωθυπουργού, αλλά και της αντίδρασης στο χώρο της ευρύτερης Δεξιάς για την κυβερνητική πολιτική. Πρόκειται για "σφήνα" που είχε υποτιμηθεί στον αρχικό σχεδιασμό της Νέας Δημοκρατίας, η οποία αν δεν καταφέρει να ενσωματώσει τις σφοδρές αντιδράσεις, κινδυνεύει να έρθει για μια ακόμη φορά αντιμέτωπη με το φάσμα της ήττας σε μια Περιφέρεια που θεωρούσε "δική" της.

Η προοπτική αυτή ενισχύεται και από το γεγονός ότι σε δεινή θέση βρίσκεται πλέον και το ΠΑΣΟΚ, καθώς τα βασικά του στελέχη στην Περιφέρεια συγκροτούν συνδυασμό αδυνατίζοντας ακόμη περισσότερο την υποψηφιότητα Τατούλη. Οχι μόνον αριθμητικά αλλά κυρίως πολιτικά με βολές που πλήττουν και προσωπικά τον σημερινό περιφερειάρχη και το σύστημα υποστήριξής του. Ενδεικτική είναι και η συνέντευξη του υποψήφιου περιφερειάρχη Γιώργου Δέδε που δημοσιεύεται σε άλλες σελίδες της "Ε". Πρέπει να σημειωθεί ότι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο συνδυασμό Δέδε θα συμμετέχουν και παράγοντες προερχόμενοι από τη Νέα Δημοκρατία που αντιδρούν σφόδρα στην επιλογή της.

Το κλίμα που διαμορφώνεται και οι πανταχόθεν βολές διευκολύνουν από την άλλη πλευρά στην ενσωμάτωση των αντιδράσεων που υπήρχαν στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή του Οδυσσέα Βουδούρη και τη συσπείρωση των ψηφοφόρων του. Τον ίδιο ρόλο παίζει και ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνιακά του επιτίθεται καθημερινά η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου η οποία εμφανίζεται ως η "φωνή" του περιφερειάρχη.

Αυτό είναι και ένα από τα στοιχεία της προεκλογικής που αποδυναμώνουν την υποψηφιότητα Τατούλη, καθώς η κ. Νικολάκου για διαφορετικούς λόγους είναι "κόκκινο πανί" για τους οπαδούς της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ. Απομακρύνει τους πρώτους από την υποστήριξη Τατούλη και συσπειρώνει τους δεύτερους στην επιλογή Βουδούρη.

Το σύστημα υποστήριξης του κ. Τατούλη αντιμετωπίζει πλέον και έναν καινούργιο κίνδυνο: Την ενίσχυση της επιρροής του Δ. Δολτσινιάδη που υποστηρίζει η Χρυσή Αυγή μέσα στο γενικότερο κλίμα που δημιούργησε η δημοσιοποίηση της συνομιλίας Μπαλτάκου-Κασιδιάρη και έχει "παγώσει" τους κυβερνητικούς εταίρους.

Στον αντίποδα κινητοποιείται ο μηχανισμός Τατούλη προκειμένου να ελέγξει την κατάσταση εκμεταλλευόμενος τη θέση εξουσίας. Ουσιαστικά στη Μεσσηνία το ρόλο αυτό ανέλαβε η Ντίνα Νικολάκου, ανεξαρτήτως επιλογής αντιπεριφερειάρχη, ενώ στην Κορινθία έσπευσε να μαζέψει την κατάσταση ο ίδιος ο κ. Τατούλης. Παράλληλα πολλά επενδύονται στην… έξωθεν βοήθεια, καθώς αναγγέλθηκε η επίσκεψη του επιτρόπου Γιοχάνες Χαν με επίκεντρο τα σκουπίδια. Καθόλου τυχαία βεβαίως αφού ο διαγωνισμός βάλλεται από παντού και η τύχη του φαίνεται αβέβαιη αν χάσει την εκλογή ο κ. Τατούλης.
pelen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: