Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Νέα στοιχεία στην υπόθεση εξαφάνισης του μοιραίου Boeing

Δεν έχει τέλος το θρίλερ που εκτυλίσσεται τα τελευταία 24ωρα με το boeing 777 των Μalaysia Airlines, το οποίο, όπως σας γράψαμε, χάθηκε από τα ραντάρ, ενώ πετούσε στα 35.000 πόδια, έχοντας 239 επιβαίνοντες.

Οι Μαλαισιανές αρχές έδωσαν την Τρίτη το πρωί στη δημοσιότητα τα..........



 στοιχεία ενός εκ των δύο επιβατών που μπήκαν στην πτήση των Malaysia Airlines με κλεμμένο διαβατήριο.

Όπως σας είχαμε γράψει, ο άνδρας αναγνωρίστηκε μέσω των βίντεο του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης του αεροδρομίου.

Πρόκειται για τον 19χρονο Ιρανό Pouria Nour Mohmammad Mahrdad.

Ο 19χρονος καθώς και ο δεύτερος άντρας που επίσης ταξίδεψε με κλεμμένο διαβατήριο είχαν μπει παράνομα στη Μαλαισία στις 28 Φεβρουαρίου.

Οι δύο επιβάτες που ταξίδεψαν με κλεμμένο διαβατήριο

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Pouria Nour Mohmammad Mahrdad δεν είχε εμπλοκή με τρομοκρατική οργάνωση, ζητούσε άσυλο και ήθελε να πάει στη Γερμανία.

Οι αρχές ήδη έχουν έρθει σε επαφή με τη μητέρα του στη Φρανκφούρτη, η οποία τον περίμενε εκεί.

Εντωμεταξύ, το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο που δείχνει τον πιλότο και τον συγκυβερνήτη του μοιραίου αεροσκάφους να περνούν τον καθιερωμένο έλεγχο στο αεροδρόμιο στην Κουάλα Λουμπούρ λίγα λεπτά πριν την απογείωση.

Ο πιλότος Zaharie Shah dan περνάει πρώτος από το σωματικό έλεγχο και ακολουθεί ο συγκυβερνήτης του Boeing 777.
Οι αρχές να αλλάζουν τώρα το επίκεντρο των ερευνών και να ξεκινούν και πάλι από την αρχή, ψάχνοντας στη δυτική χερσόνησο της Μαλαισίας και στα Στενά Μαλάκκα.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι αρχές της Μαλαισίας, είναι πολύ πιθανόν ο πιλότος να προσπάθησε να γυρίσει πίσω και τονίζουν ότι πλέον δεν αποκλείουν  καμία πιθανότητα.
Ο Γενικός Διευθυντής της πολιτικής αεροπορίας της χώρας Αζαρουντίν Αμπντούλ Ραχμάν, δήλωσε ότι η ακτίνα αναζήτησης θα διπλασιαστεί σε 100 ναυτικά μίλια ανοιχτά του βουνού Ιγκάρι, όπου εντοπίστηκε το τελευταίο ίχνος του αεροσκάφους.

Στις έρευνες παίρνουν μέρος εννέα αεροσκάφη και 24 πλοία από την Αυστραλία,  την Κίνα, την Μαλαισία, την Σιγκαπούρη, την Ταϊλάνδη, την Ινδονησία, το Βιετνάμ, τις Φιλιππίνες και τις ΗΠΑ.

Μάλιστα η Κίνα θα επιστρατεύσει 10 δορυφόρους της για να βοηθήσουν στις έρευνες.

Μέχρι σήμερα έχουν ερευνήσει μια έκταση 150.000 τ.χ και το αεροσκάφος παραμένει άφαντο.
madata

Δεν υπάρχουν σχόλια: