Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Αναβάθμιση και αναμόρφωση παιδικών χαρών στο Ναύπλιο

Ένα ακόμη έργο που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής στο Δήμο Ναυπλιέων έχει ήδη δρομολογηθεί. Έπειτα από τις κατάλληλες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση από σχετικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, για την αναβάθμιση και αναμόρφωση παιδικών χαρών.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Ναυπλιέων .............


θα προχωρήσει στην εγκατάσταση εξοπλισμού (παιχνίδια, καθιστικά, κάδοι απορριμμάτων, αποκατάσταση δαπέδου κ.ά.) σε πέντε κοινόχρηστες παιδικές χαρές που μέχρι χτες παράμεναν είτε αναξιοποίητες είτε με σοβαρά λειτουργικά προβλήματα (κυρίως όργανα ακατάλληλα και φθαρμένα).

Μετά την ολοκλήρωση της παρέμβασής, είναι βέβαιο ότι η εικόνα τους θα αλλάξει. Βασικό κριτήριο επιλογής των παιδικών χαρών αποτέλεσε ο χαρακτηρισμός των χώρων, ως χώρος παιδικής χαράς από το σχέδιο πόλης, καθώς επίσης τα λειτουργικά τους προβλήματα και η θέση τους στον αστικό ιστό δηλαδή, περιοχές που συγκεντρώνουν πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Η εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων για την αναβάθμιση και αναμόρφωσή τους θα μεταμορφώσει τις παιδικές χαρές σε τόπους συνάντησης για μικρούς και μεγάλους, με σύγχρονο εξοπλισμό που περιλαμβάνει δραστηριότητες για όλες τις ηλικιακές ομάδες. Ταυτόχρονα, θα είναι απολύτως ασφαλείς αφού θα ικανοποιούν τις σύγχρονες απαιτήσεις, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τις προδιαγραφές που έχει ορίσει το Υπουργείο Εσωτερικών (Υπουργική Απόφαση υπ' αρίθμ. 28492/11-05-2009), όπως και τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφάλειας.
Σημειώνεται, τέλος, πως πρόκειται για ένα έργο ύψους 919.338 ευρώ, το οποίο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων” 2007 – 2013 – Άξονα Προτεραιότητας (08): “Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”, με διαχειριστική αρχή την ΕΕΤΑΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: