Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013

Εξαρθρώθηκε "ροζ" κύκλωμα σε Άργος και Αθήνα

Στην εξάρθρωση κυκλώματος σωματεμπορίας που δρούσε σε Αθήνα και Άργος προχώρησε η Αστυνομία.

Το νήμα της υπόθεσης, που κατέληξε με τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, άρχισε να ξετυλίγεται μετά από καταγγελία ..........


23χρονης Μολδαβής.

Σύμφωνα με όσα είπε στους αστυνομικούς τα μέλη της σπείρας εντόπιζαν αλλοδαπές γυναίκες στις χώρες προέλευσής τους και εκμεταλλευόμενοι τη δεινή οικονομική κατάστασή τους, με την υπόσχεση ότι θα τις φέρουν στη χώρα μας για να εργασθούν, αποσπούσαν τη συναίνεσή τους και τις μετέφεραν στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται σε οίκους ανοχής, παρακρατώντας, σε πολλές περιπτώσεις, το σύνολο των εισπράξεών τους.

Συνολικά συνελήφθησαν ένας 32χρονος Ρουμάνος, μια 31χρονη από τη Μολδαβία, ένας 52χρονος και μία 60χρονη. Επίσης, αναζητούνται δύο άτομα, ενώ, στο κύκλωμα συμμετείχε ένας 27χρονος Ρουμάνος, ο οποίος είναι έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της σωματεμπορίας, της αρπαγής, της απειλής, της οπλοκατοχής και της πλαστογραφίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Παράλληλα, διενεργήθηκε έλεγχος σε οίκο ανοχής στο Άργος και προσήχθησαν δύο γυναίκες από τη Μολδαβία, θύματα της οργάνωσης.

Στις παθούσες αλλοδαπές παρασχέθηκε, άμεσα, αρωγή και προστασία από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων και φιλοξενούνται σε ξενώνα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Σχετικό αίτημα χαρακτηρισμού τους ως θυμάτων εμπορίας ανθρώπων θα υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...