Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΝΝΕΔ: Όχι άλλα λουκέτα σε σχολεία και ιδρύματα

Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα η ΟΝΝΕΔ στην οποία τονίζει ότι η Μέση και Ανώτατη εκπαίδευση χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και εξορθολογισμό, υπογραμμίζοντας πως η κοινωνία δεν αντέχει άλλες απεργίες, δεν θέλει άλλα λουκέτα.

Συγκεκριμένα αναφέρει:


Σήμερα, η Μέση και η Ανώτατη Εκπαίδευση χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και εξορθολογισμό, ώστε μέσα από τις σημερινές δυσκολίες να επιτευχθεί ένα καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα, σύγχρονο και ανταποκρινόμενο στις ανάγκες της νέας γενιάς.

Οι προωθούμενες θεσμικές αλλαγές κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, γεγονός που αναγνωρίζεται από το σύνολο της εκπαιδευτικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, παρά τις αντιδράσεις εκείνων που επιμένουν να παίζουν μικροπολιτικά παιχνίδια στο χώρο της Παιδείας.

Στη σημερινή πραγματικότητα, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι, η ελληνική οικογένεια συμπιέζει τον προϋπολογισμό της ώστε να δώσει στη νέα γενιά την ευκαιρία να σπουδάσει για ένα καλύτερο μέλλον.

Είναι αδιανόητο από την αρχή της χρονιάς, φοιτητές και μαθητές να μένουν δέσμιοι των κινητοποιήσεων μιας μειοψηφίας που παραμένει προσκολλημένη σε συνδικαλιστικές πρακτικές του παρελθόντος. Ο κίνδυνος να τιναχθούν εξεταστικές στον αέρα, να μην εγγραφούν πρωτοετείς στα εξάμηνα και να χαθούν σχολικές ώρες χωρίς να αναπληρωθούν, είναι ορατός. Η κοινωνία δεν αντέχει άλλες απεργίες, δεν θέλει άλλα λουκέτα.

Θέλει λύσεις στα προβλήματά της με τη συμμετοχή όλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...