Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2013

Ισραηλινός πύραυλος ήταν το «άγνωστο» αντικείμενο που έπεσε στη Μεσόγειο

Πύραυλος από αντιαεροπορικό σύστημα του Ισραήλ ήταν τελικά το άγνωστο αντικείμενο που το πρωί της Τρίτης κατέπεσε στη Μεσόγειο. Η δοκιμή του πυραύλου που έγινε χωρίς να υπάρξει καμία ενημέρωση ή προειδοποίηση προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην κοινή γνώμη αλλά ......


και στις αγορές.

Η είδηση έγινε γνωστή από ρωσικά μέσα ενημέρωσης καθώς ο πύραυλος του Ισραήλ που είχε κατεύθυνση προς την πλευρά της Συρίας, έγινε αντιληπτός από τα συστήματα αεράμυνας της Ρωσίας. Μετά την αναστάτωση που προκάλεσε η είδηση της εκτόξευσης, το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι το ίδιο, μαζί με μια ομάδα του Πενταγώνου, πραγματοποίησαν δοκιμαστική εκτόξευση ενός πυραύλου Σπάροου. Ο Σπάροου, ο οποίος μιμείται τους μακρού βεληνεκούς πυραύλους της Συρίας και του Ιράν, χρησιμοποιείται για σκοποβολή από την υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ ισραηλινή πυραυλική ασπίδα Άροου.

«Το Ισραήλ εκτοξεύει τακτικά πυραύλους ή μη επανδρωμένα αεροπλάνα στα ανοικτά των ακτών του για να δοκιμάσει τις βαλλιστικές αμυντικές ικανότητές του», δήλωσε αμερικανός αξιωματούχος στην Ουάσινγκτον.
Στο Ισραήλ, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αναφέρθηκε σήμερα στα αντιπυραυλικά συστήματα της χώρας του χαρακτηρίζοντάς τα σιδερένιο τείχος. «Αυτά τα πράγματα μας δίνουν τη δύναμη να προστατευθούμε και όποιος σκέφτεται να μας βλάψει θα ήταν καλύτερα γι' αυτόν να μην το κάνει», δήλωσε σε ομιλία του.

Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μοσέ Γιααλόν είπε πως το Ισραήλ πρέπει να εργάζεται για να διατηρήσει τη στρατιωτική υπεροχή του και «αυτό απαιτεί δοκιμές επί του πεδίου και στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε μια επιτυχημένη δοκιμή για να ελέγξουμε τα συστήματά μας. Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε και να ερευνούμε για να εξοπλίσουμε τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις με τα καλύτερα συστήματα στον κόσμο».

Ο σχεδιαστής του συστήματος Άροου, ο Ούζι Ραμπίν, δήλωσε πως οι δοκιμές του αντιπυραυλικού συστήματος προγραμματίζονταν πολύ καιρό πριν και εν γένει περνούν απαρατήρητες. «Αυτό που φαίνεται πως έκανε σήμερα τη διαφορά είναι η υψηλή ένταση που υπάρχει σχετικά με τη Συρία και η ασυνήθιστη επαγρύπνηση της Ρωσίας», πρόσθεσε μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.
tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...