Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Πέθανε ο Tommy Gunn του Rocky 5

Απεβίωσε ο πρωταθλητής βαρέων βαρών, πυγμάχος Tommy Morrison, γνωστός και ως "Tommy Gunn". Η ιστορία της ζωής του είναι βγαλμένη από ταινία.

Στα 44 του χρόνια απεβίωσε ο άλλοτε παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας, Tommy Morrison, ο οποίος συμμετείχε ..............


στο Rocky V δίπλα στον Sylvester Stallone.

Ο Morrison απεβίωσε την Κυριακή εξαιτίας αναπνευστικών προβλημάτων και πολλαπλή ανεπάρκεια οργάνων μετά από μακροχρόνια μάχη με το AIDS.

Ο Τόνι Χόλντεν, υποστηρικτής του και στενός του φίλος, επιβεβαίωσε την είδηση του θανάτου του θρυλικού πυγμάχου, αλλά δήλωσε ότι "η οικογένειά του δεν θα αποκαλύψει την αιτία του θανάτου". Ο Morrison και η σύζυγός του, Τρίσα συνέχισαν να αρνούνται ότι ο πρώην πρωταθλητής είχε HIV κατά τα τελευταία χρόνια της ζωής του .

Ο "Duke" πέρασε τις τελευταίες ημέρες της ζωής του σε νοσοκομείο της Νεμπράσκα των Η.Π.Α.

Ήταν το 1996 όταν βρέθηκε θετικός σε τεστ για HIV και έτσι τελείωσε η καριέρα του στο box. Μερικούς μήνες αργότερα αρνήθηκε πως ήταν άρρωστος και δήλωνε πως όλα τα δημοσιεύματα ήταν ανοησίες.

Είχε καταφέρει να κατακτήσει τον τίτλο της WBO το 1993 νικώντας τον George Foreman με ένα αριστερό χτύπημα hook το οπόίο έμεινε στην ιστορία του μποξ σαν ένα απο τα καλύτερα.

Στη συνέχεια της καριέρας του αντιμετώπισε με επιτυχία και τον Lennox Lewis. Οι δύο τελευταίοι αγώνες του ήταν το 2007 στη West Virginia και το 2008 στο Μεξικό.

Συνολικά είχε ρεκόρ 48-3-1 με 42 knockouts. Σημείωσε επίσης 28 συνεχόμενες νίκες στην αρχή της επαγγελματικής του καριέρας.

Τα προβλήματα υγείας του ωστόσο ήταν πολλά και τα ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης έκαναν λόγο για επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του το τελευταίο διάστημα.

Ο Morrison ήταν ο "Tommy Gunn" στο Rocky V.

Στην ταινία, ο νεαρός πυγμάχος είχε κατακτήσει με τη βοήθεια του έμαθε Ρόκι ενα σκόρ 23-0-0 και τεράστια φήμη.

Στη συνέχεια όμως, ο Tommy ήρθε σε σύγκρουση με τον δάσκαλο του, γιατί όλοι τον θεωρούσαν το "Ρομποτάκι του Rocky".
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια: