Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

Xωρίς παιδίατρο 7 νησιά

Η Κέα είναι το έβδομο κατά σειρά νησί που παραμένει χωρίς παιδίατρο μετά τα Κύθηρα, την Πάρο, τη Σίφνο, την Κύθνο, την Πάτμο και τη Σέριφο, όπως καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Μάλιστα, τα 800 παιδιά του νησιού και αρκετά νεογνά στερούνται την εξειδικευμένη αντιμετώπιση που ................


χρειάζονται. Την ίδια ώρα, τα Σαββατοκύριακα ο πληθυσμός του νησιού αυξάνεται καθώς προστίθενται περίπου 1000 επισκέπτες.

Όπως κατήγγειλαν στον ΙΣΑ –σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο- οι κάτοικοι της Κέας, στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κέας υπηρετεί μόνο ένας γενικός γιατρός, καθώς πρόσφατα παραιτήθηκαν οι δύο αγροτικοί γιατροί και ο μοναδικός παιδίατρος του νησιού, ενώ η μοναδική νοσηλεύτρια απουσιάζει λόγω άδειας εγκυμοσύνης.

«Απαιτούμε να δοθεί άμεσα λύση», δηλώνει ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, και προσθέτει ότι, αν δεν επανδρωθεί το νησί με γιατρό από τους ιθύνοντες, ο Σύλλογος θα στηρίξει την υγεία των πολιτών του νησιού με εθελοντές γιατρούς.

«Δεν θα επιτρέψουμε η ολιγωρία κάποιων να κοστίσει ανθρώπινες ζωές», σημειώνει ο ΙΣΑ και προσθέτει ότι «απαιτείται άμεσα εθνικός σχεδιασμός ανασυγκρότησης της Υγείας, για τα παραμεθόρια νησιά με στόχο την ισότιμη προσβασιμότητα στο στοιχειώδες αγαθό της Υγείας».
madata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...