Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Έρχεται ανασχηματισμός-Aυξάνεται ο αριθμός των αναπληρωτών υπουργών

Νέες θέσεις αναπληρωτών υπουργών συστήνονται σε έξι υπουργεία με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά. Μάλιστα η συγκεκριμένη απόφαση για τις θέσεις των έξι αναπληρωτών υπουργών και του ενός υφυπουργού δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Εκτιμάται ότι .................


η πρωτοβουλία του κ. Σαμαρά αποτελεί προάγγελο ανασχηματισμού της κυβέρνησης, πιθανόν μετά το Πάσχα.

Οι έξι νέες θέσεις αναπληρωτών υπουργών αποφασίστηκαν για τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δικαιοσύνης, Δημοσίας Τάξεως, Τουρισμού, Ναυτιλίας και Μακεδονίας Θράκης, καθώς και μια νέα θέση υφυπουργού στο Παιδείας - Πολιτισμού.

Το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρει ότι πρόκειται για ένα τεχνικό ζήτημα, ώστε όλα τα υπουργεία να έχουν τη δυνατότητα για μία ενιαία δομή, στο πλαίσιο των νέων οργανογραμμάτων που θα πρέπει να δημιουργηθούν. Πάντως η απόφαση για τη δημιουργία των θέσεων νέων αναπληρωτών υπουργών λύνει τα χέρια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ώστε να συμμετέχει με περισσότερα πολιτικά πρόσωπα το ΠΑΣΟΚ στη νέα κυβέρνηση.

Ενδεχομένως να περιοριστούν και οι καθυστερήσεις σε υπουργεία με μεγάλο φόρτο εργασίας, όπως π.χ. το Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Με τις νέες προσθήκες των έξι αναπληρωτών υπουργών και του ενός υφυπουργού, θα αυξηθεί ο αριθμός των μελών της κυβέρνησης μαζί με τον Πρωθυπουργό σε 48 από 41, που είναι σήμερα.
tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: