Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΚΩΤΣΟΒΟΣ: Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕ ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

Σε όλα τα σχετικά δημοτικά συμβούλια και επιτροπές η παράταξή μας τάχθηκε θετικά υπέρ της ανάπλασης του κέντρου της πόλης, παρακολουθώντας και τις διοικητικές διαδικασίες επιλογής του αναδόχου.
Από την πρώτη στιγμή όμως δηλώσαμε ρητά , πως τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στο «πού , πως και ποιές» παρεμβάσεις γίνουν, καθώς και ............


στη γενικότερη εικόνα της μεγάλης αυτής παρέμβασης , τον λόγο θα έχει το δημοτικό συμβούλιο και οι πολίτες μέσα από τους φορείς τους. Η ανάπλαση αυτή ακούμε πως έχει σκοπό να αναμορφώσει και να διαφοροποιήσει δημοτικούς χώρους , κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, κίνηση πεζών και τόσα άλλα σημαντικά, που θα αλλάξουν την καθημερινότητα στο κέντρο .
Μάθαμε όμως πως ενώ έχουμε φθάσει μόλις ελάχιστο διάστημα πριν την παράδοση της μελέτης από τον ανάδοχο, ΟΥΔΕΙΣ γνωρίζει το παραμικρό για όλα αυτά.
Ούτε μια απλή ενημέρωση του δ.σ. ούτε έστω των επικεφαλής των παρατάξεων έχει υπάρξει , ούτε έχει ειπωθεί ποιές κατευθύνσεις έχουν δοθεί στον ανάδοχο για την μελέτη του , ώστε να υπάρξουν αντίστοιχες παρατηρήσεις , ιδέες, προτάσεις κλπ.
Θεωρούμε λοιπόν ΑΜΕΣΗ την ανάγκη πλήρους ενημέρωσης για ολα αυτά, τόσο του δημοτικού συμβουλίου (ή των παρατάξεων) , όσο και των φορέων της πόλης, όχι με την διαδικασία της τυπικής διαβούλευσης (που μπορεί να ακολουθήσει) αλλα με την ουσιαστική συμμετοχή νομίμων εκπροσώπων τους και την δυνατότητα υποβολής προτάσεων και απ΄ αυτούς , ώστε το αποτέλεσμα να είναι ευρύτερα αποδεκτό και όχι αυθαίρετο.
Η απαιτούμενη ταχύτητα των διαδικαστικών ενεργειών για την ανάθεση , επ΄ ουδενί θα πρέπει να παραβλέψει το ουσιαστικό μέρος που είναι ή ενημέρωση , γνώση και άποψη των δημοτών με την έννοια που προαναφέρθηκε.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΩΤΣΟΒΟΣ
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής ελάσσονος αντιπολίτευσης
Δήμου ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: