Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ! «Φέσι» έβαλαν οι φορολογούμενοι στις εφορίες -Αυξήθηκαν 1,5 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα τον Σεπτέμβριο

Έτριβαν τα μάτια τους και δεν πίστευαν αυτό που έβλεπαν στο υπουργείο Οικονομικών, όταν πήραν στα χέρια τους τα στοιχεία για τα ληξιπρόθεσμα του Σεπτεμβρίου, αφού οι απλήρωτες υποχρεώσεις έσπασαν .....


ρεκόρ για φέτος.

Σχεδόν 1,5 δισ. ευρώ «φέσι» έβαλαν οι φορολογούμενοι στις εφορίες, με αποτέλεσμα από τα 6,923 δισ. ευρώ του Αυγούστου να φτάσουμε μέσα σε ένα μήνα στα 8,392 δισ. ευρώ και όλοι να ψάχνονται τι έφταιξε. Αν προσθέσει, δε, κανείς και το stock των παλιών χρεών, που εξοφλούνται με ρυθμό χελώνας, το υπουργείο Οικονομικών καλείται να απενεργοποιήσει μια ωρολογιακή βόμβα άνω των 80 δισ. ευρώ.

Τα μαντάτα ασφαλώς έρχονται στη χειρότερη στιγμή, αφού οι ελεγκτές του «κουαρτέτου» θα «πατήσουν» πάνω σε αυτά για να εγείρουν γενικότερο θέμα εισπραξιμότητας των μέτρων που έλαβε και πρόκειται να λάβει η κυβέρνηση, θέτοντας έτσι και θέμα διορθωτικών μέτρων για τα επόμενα έτη. Άλλωστε, βάσει της συμφωνίας, εκκρεμεί η λήψη μέτρων περίπου 2 δισ. ευρώ για τη διετία 2017- 2018.

Από την άλλη πλευρά, δημιουργεί και εσωτερικό θέμα για την κυβέρνηση, καθώς από χθες που επιδεινώθηκαν οι όροι εξόφλησης της ρύθμισης των 100 δόσεων με την αύξηση του επιτοκίου, ήταν πολλοί που εξέφρασαν την εκτίμηση ότι η έως τώρα επιτυχημένη ρύθμιση θα καταστεί «εχθρική» για χιλιάδες φορολογούμενους, με κίνδυνο να τεθούν εκτός και να πάει. περίπατο ο προγραμματισμός για είσπραξη 1,5 δισ. ευρώ ως το τέλος του έτους.
dexiextrem

Δεν υπάρχουν σχόλια: