Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης ναρκωτικών στην Αργολίδα

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας δρούσαν τους τελευταίους μήνες και ενέχονται στη συστηματική διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας.

Ειδικότερα, στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας διενεργήθηκε ...............


συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν ένας Έλληνας,31 ετών, ο οποίος είναι μέλος της οργάνωσης και δύο ακόμη άτομα, ένας Αλβανός, 21 ετών και ένας 30χρονος Έλληνας, που διακινούσαν ναρκωτικά. Για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, εμπλέκονται ακόμη τρεις Αλβανοί, δύο άνδρες και μία γυναίκα. Ο ένας από τους άνδρες βρίσκεται ήδη έγκλειστος στις Φυλακές Ναυπλίου, για υποθέσεις ληστειών και κλοπών.

Επίσης, όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα, επιπλέον σαράντα πέντε Έλληνες, ένας Ινδός, ένας Αλβανός κι ένας Πακιστανός, ενέχονται στην υπόθεση ως υπαίτιοι για διάφορα αδικήματα, κυρίως όμως, γιατί προμηθεύονταν και διέθεταν ναρκωτικά από την οργάνωση.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος όλων των εμπλεκομένων, αφορά στα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, παράβασης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, παρασιώπηση εγκλημάτων, παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.

Στο πλαίσιο της έρευνας του Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι παραπάνω τρεις Αλβανοί, μαζί με τον Έλληνα, τουλάχιστον από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση χασίς, στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια και άλλους χώρους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, ένα κιλό και 87,5 γραμμάρια χασίς, οκτώ ναρκωτικά χάπια, 315 γραμμάρια λαθραίου καπνού, τρεις ζυγαριές ακριβείας, τρία τριβεία κάνναβης, το ποσό των 386,90 ευρώ και οκτώ κινητά τηλέφωνα.
kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια: