Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Εκτός λειτουργίας 13 μονάδες της ΔΕΗ

Εκτός λειτουργίας τέθηκαν 13 μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ λόγω της απεργίας της ΓΕΝΟΠ ενάντια στην κατάτμηση και περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της Επιχείρησης. Μέχρις στιγμής δεν υπάρχουν προβλήματα καθώς η ζήτηση είναι χαμηλή ωστόσο ενδέχεται να .............


παρουσιαστούν μέσα στην ημέρα, από τη χρήση κλιματιστικών.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, οι 13 μονάδες της ΔΕΗ που τέθηκαν εκτός λειτουργίας είναι οι:

Λαύριο 4, Μεγαλόπολη 4, Κομοτηνή, Φλώρινα, από δύο μονάδες στο Αμύνταιο, την Καρδιά και την Πτολεμαΐδα και τρεις μονάδες στον Αγ. Δημήτριο. Η ισχύς που λείπει από το σύστημα είναι 3.400 μεγαβάτ.


Σε λειτουργία, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, παραμένουν 7 θερμικές μονάδες (λιγνίτης και φυσικό αέριο), ισχύος 2200 μεγαβάτ και τα υδροηλεκτρικά.

Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ έχει ανοίξει "μέτωπο" τόσο με τους συνδικαλιστές όσο και με την αντιπολίτευση, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για "εθνικό έγκλημα" και να καλεί σε παλλαϊκή συσπείρωση προκειμένου να ακυρωθεί το σχέδιο.

Η κυβέρνηση μέσω της εκπροσώπου, Σοφίας Βούλτεψη, διαμήνυσε ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστράτευσης των απεργών, ωστόσο οι τελικές αποφάσεις θα κριθούν από την εξέλιξη των γεγονότων.

Πάντως ο κίνδυνος για ανωμαλία στην ροή ηλεκτροδότησης εν μέσω του θέρους είναι υπαρκτός, ενώ ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής καταρτίζει προγράμματα κυλιόμενων περικοπών στην ηλεκτροδότηση ανά περιοχή, προκειμένου πιθανή απώλεια ισχύος να μην προκαλέσει κατάρρευση του συστήματος ηλεκτροδότησης της χώρας.
nooz

Δεν υπάρχουν σχόλια: