Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Ελλάδα-Ιαπωνία: Δεν θέλει να κάνει «χαρακίρι» η Εθνική

Να αφήσει πίσω της τόσο το κακό ξεκίνημα κόντρα στην Κολομβία, όσο και το επεισόδιο μεταξύ των Μανιάτη και Τζαβέλλα, που «αμαύρωσε» το... καλό κλίμα στα αποδυτήρια, θέλει η Εθνική μας ομάδα, που αντιμετωπίζει στη 1 τα ξημερώματα της Παρασκευής την Ιαπωνία, σε έναν αγώνα που μοιάζει ...........


με τελικό και για τα δύο συγκροτήματα.

Και αυτό γιατί, με την Κολομβία και την Ακτή Ελεφαντοστού να μετρούν ήδη από τρεις βαθμούς και να συγκρούονται σήμερα μεταξύ τους, η Εθνική μας ομάδα δεν... δικαιούται να σκέφτεται ούτε την ισοπαλία, εάν θέλει να παραμείνει σε τροχιά πρόκρισης. Το ίδιο, βέβαια, ισχύει και για τους Ιάπωνες, οπότε ο αγώνας μόνο... εύκολος δεν θα είναι.

Όσο για το κλίμα εντός της ομάδας; Ο Φερνάντο Σάντος, που κρατάει κλειστά τα χαρτιά του για την 11άδα, θεωρεί λήξαν το επεισόδιο ανάμεσα σε Μανιάτη και Τζαβέλλα. «Πεποίθησή μου είναι αυτή. Μίλησα στους δύο παίκτες. Τους μίλησα προσωπικά στον καθένα, όχι στο τηλέφωνο. Μιλήσαμε πολύ και σχημάτισα την εντύπωση ότι αυτά είναι παρελθόν. Έχω εμπιστοσύνη στους ανθρώπους και πιστεύω ότι δεν υπάρχει θέμα» είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Ο κόουτς της Εθνικής μας είπε ακόμη στην συνέντευξη Τύπου με αφορμή το ματς με την Ιαπωνία (01:00): «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να μας αρκεί η ισοπαλία. Όλα εξαρτώνται από το τι θα γίνει στον αγώνα. Η Ιαπωνία δεν πιστεύω ότι και αυτή θέλει την ισοπαλία. Θα κοιτάξουμε να κερδίσουμε. Προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Η Ιαπωνία διατηρεί κατοχή μπάλας. Αυτή είναι η διαφορά. ίσως προσπάθησαν να κρατήσουν το 1-0. Έχω δει πολλά ματς της Ιαπωνίας. Έχω προετοιμαστεί. Είπα στους παίκτες τα στοιχεία της Ιαπωνίας. Στο ματς με την Ακτή είχαν διαφορετικό στήσιμο. Τους έδειξα το παιχνίδι και τους είπα τι ακριβώς είναι διαφορετικό. Τους είπα κάποιες λεπτομέρειες».



Για την Εθνική: «Είμαι στην Ελλάδα από το 2010, αλλά από το 1987 σε ομάδες. Έχω μακροχρόνια καριέρα. Έχω προπονήσει εθνικές ομάδες, συλλόγους. Προσπαθώ να το υπηρετήσω με τον καλύτερο τρόπο. Τώρα είμαι σε μια χώρα και έχουμε να κάνουμε με το πάθος και τον ενθουσιασμό ενός λαού. Υπάρχει αποφασιστικότητα, κέφι και θέλουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο. Εκπροσωπούμε την ελληνική ψυχή. Η Ελλάδα είναι πάντα σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Η Ελλάδα σε 48 ματς έχει έξι ήττες. Κάποια πράγματα πρέπει να αλλάζουν και να βελτιώνονται με το χρόνο. Η Ελλάδα σε πολύ λίγες περιπτώσεις δέχθηκε τρία γκολ. Είμαστε θετικοί και θα προσπαθήσουμε να γράψουμε μια καινούργια ιστορία. Θα κατέβουμε να παίξουμε, όσο πιο σοβαρά γίνεται».

Κλειστά χαρτιά για την 11άδα

Η πίεση που υπάρχει εκ των πραγμάτων στην Εθνική για το αποτέλεσμα φαίνεται και από ένα άλλο στοιχείο.

Ο Φερνάντο Σάντος για πρώτη φορά παραμονή του αγώνα δεν «έδειξε» τις επιλογές του για την αρχική 11άδα, αλλά δοκίμασε διάφορα πρόσωπα με τους βασικούς στη διάρκεια του διπλού, προκειμένου να τους έχει όλους «ετοιμοπόλεμους» για το καθοριστικό παιχνίδι με τους Ασιάτες.

Κατά διαστήματα θέση στην ενδεκάδα πήραν ο Κώστας Μήτρογλου σε ρόλο φουνταριστού, ο Γιάννης Φετφατζίδης ως δεξί εξτρέμ, ο Γιώργος Καραγκούνης, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και ο Ανδρέας Σάμαρης στον άξονα.

Προφανώς, ο Πορτογάλος έχει διαμορφώσει ένα πλάνο για τον καταρτισμό της ενδεκάδας και ίσως να παίζουν μία ή δύο θέσεις, στις οποίες δεν έχει καταλήξει ακόμα. Κυρίως όσον αφορά στην κορυφή της επίθεσης και το δεξί άκρο της.

Φαβορί για την επίθεση δείχνει να είναι ο Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος καλείται να σπάσει την γκίνια στο σκοράρισμα, θυμίζοντας τον παλιό καλό εαυτό του. Πολλές πιθανότητες έχει να ξεκινήσει σε ρόλο δεξιού εξτρέμ κόντρα στους Ιάπωνες ο Γιάννης Φετφατζίδης, αντί του Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

Με δεδομένο ότι ο αρχηγός της Εθνικής, Γιώργος Καραγκούνης, αγωνίστηκε με τους βασικούς, δείχνει να υπολογίζεται περισσότερο γι' αυτό το ματς σε σχέση με την πρεμιέρα κόντρα στην Κολομβία.
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: