Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Απαγορεύτηκε το Twitter στην Τουρκία!

Ανέφικτη είναι η πρόσβαση στο Twitter από χθες αργά το βράδυ στην γειτονική Τουρκία, καθώς ο Ερντογάν έκανε την απειλή του πράξη και απαγόρευσε τη χρήση του κοινωνικου δικτύου.
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, απείλησε νωρίτερα την Πέμπτη ότι θα απαγορεύσει τη χρήση του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης αναφέροντας ότι δεν τον ............


ενδιαφέρουν οι συνακόλουθες διεθνείς αντιδράσεις.
"Η διεθνής κοινότητα μπορεί να λέει το ένα ή το άλλο. Δε με νοιάζει καθόλου. Θα μάθουν όλοι πόσο ισχυρή είναι η Δημοκρατία της Τουρκίας", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρωθυπουργός.
Πρόσφατα ο Ερντογάν, απείλησε να απαγορεύσει τo Facebook και το YouTube μετά τις δημοτικές εκλογές της 30ης Μαρτίου ο οποίος έχει εμπλακεί σε ένα πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο.
Ο Ερντογάν το τελευταίο διάστημα πλήττεται από μια σειρά οικονομικών σκανδάλων τα οποία γίνονται γνωστά μέσω τηλεφωνικών συνομιλιών του ίδιου ή συνεργατών του που έχουν υποκλαπεί και αναρτώνται στο Youtube.
Επίσης οι διαδηλωτές που ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησής του,  συντονίζονται μέσω των δικτύων αυτών και ειδικότερα μέσω του twitter.
εν τω μεταξύ, το όργανο εποπτείας των τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας, BTK, ανακοίνωσε σήμερα ότι η πρόσβαση στο Twitter αποκλείσθηκε με δικαστικές αποφάσεις έπειτα από αγωγές πολιτών για παραβίαση της ιδιωτικότητας από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.
Προηγουμένως, το BTK είχε ζητήσει από το Twitter να αποσύρει μέρος του περιεχομένου του, χωρίς ανταπόκριση, αναφέρεται στην ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του τουρκικού οργάνου εποπτείας.
"Επειδή δεν υπήρχε άλλη επιλογή, η πρόσβαση στο Twitter αποκλείσθηκε, κατ΄εφαρμογήν δικαστικών αποφάσεων για να αποφευχθεί περαιτέρω θυματοποίηση πολιτών", αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε ότι οι τουρκικές αρχές δεν σχεδιάζουν να αποκλείσουν την πρόσβαση και σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.
"Το μέτρο ελήφθη εντός του πλαισίου της εφαρμογής δικαστικής απόφασης, αφού δεν έγινε δυνατό το ξεπέρασμα του προβλήματος με τη διεύθυνση του Twittrer. Προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοιου είδους απόφαση για άλλα μέσα, όπως το Facebook", πρόσθεσε.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: