Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Στη Μεσσηνία ο Γ.Μανώλης - Αυτοψία στην Καλλιρρόη

Παρακολούθησε το πρωί την μαθητική παρέλαση στο Μελιγαλά, όπου παρέμεινε και συνομίλησε με το Δήμαρχο Οιχαλίας Φίλιππο Μπάμη και αιρετούς άρχοντες της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης, αλλά και με όλους τους υποψηφίους δημάρχους στις επικείμενες εκλογές του Μαΐου.

Ακολούθως, συνοδευόμενος ...........


από τον περιφερειακό σύμβουλο Μεσσηνίας (υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη της Δυνατής Πελοποννήσου του Δημήτρη Δράκου, στις εκλογές του 2010) και υποψήφιο δήμαρχο Οιχαλίας Σωτήρη Παναγιωτόπουλο, αλλά και άλλους αιρετούς της περιοχής, μετέβη στην Καλλιρρόη Οιχαλίας και πραγματοποίησε αυτοψία στο χώρο που προορίζεται για την κατασκευή του εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων. Διαπίστωσε την πλήρη αστοχία της επιλογής του, αφού βλάπτει σοβαρά το τοπικό περιβάλλον και τους φυσικούς και πλουτοπαραγωγικούς πόρους της ευρύτερης περιοχής, αλλά πρωτίστως εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους και για το υδάτινο δυναμικό του δήμου.

Στην συνέχεια, ο Γιάννης Μανώλης επισκέφθηκε και το χωριό της Καλλιρρόης, όπου από καφενείο σε καφενείο συνομίλησε με τους κατοίκους και δεσμεύτηκε ότι όταν κερδίσει τις περιφερειακές εκλογές "δεν θα γίνει τίποτα την επόμενη ημέρα, χωρίς αυτούς".

ΔΗΩΣΕΙΣ Γ. ΜΑΝΩΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ

Για την διαχείριση των σκουπιδιών της Πελοποννήσου, αλλά και για το πρόβλημα που προκύπτει για την Μεσσηνία, ο Γ. Μανώλης - μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε την Τρίτη το πρωί (25/3/2014) στην Καλιρρόη - επανέλαβε:

"Για το διαγωνισμό των σκουπιδιών έχω δεσμευτεί ότι θα επανεξεταστεί από εμάς, την επόμενη μέρα. Έχω δει μελέτη που αποδεικνύει ότι είναι ζημιογόνα για την Πελοπόννησο η λύση αυτή, οικονομικά και περιβαλλοντικά. Πρέπει να επανεξεταστεί από την αρχή αυτή η σύμβαση. Δεν μπορεί να αποφασίζεται στην Αθήνα αυτή η σύμβαση, χωρίς να συζητείται ουσιαστικά -παρά μόνο αρχικά και στο πόδι- στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Υπάρχει πρόβλημα για την Πελοπόννησο και για την Καλλιρρόη Μεσσηνίας, όπως είδα με τα μάτια μου κατά την αυτοψία που έκανα.

Eπανεξέταση σημαίνει να τα εξετάσουμε όλα αυτά -και εάν χρειαστεί- θα ακυρωθεί ο διαγωνισμός. Εξαρτάται από εμάς. Γιατί κάποιοι φροντίζουν να μην εξαρτάται τίποτα από την Περιφέρεια, αλλά να εξαρτάται από αλλού και να παίρνονται αλλού οι αποφάσεις. Για εμάς αποφάσεις θα παίρνονται μόνο στην Περιφέρεια, με βάση το συμφέρον του λαού της Πελοποννήσου, όχι με βάση άλλα συμφέροντα, τι εξυπηρετεί και ποιους εξυπηρετεί μία σύμβαση και τι κερδίζουν οικονομικά από αυτή τη σύμβαση. Καθαρά και ξάστερα. Γι’ αυτό και λέμε "με καθαρά χέρια". Το προσκλητήριο αφορά όλο τον κόσμο, εφ’ όσον συμφωνεί σε αυτό. Τα πάντα στο φως. Μόνο με διαφάνεια, τίποτα κρυφό. ΜΠΡΟΣΤΑ στους Πολίτες, ΜΑΖΙ με τους Πολίτες! Αυτό το εγγυόμαστε για την επόμενη μέρα".

Το μεσημέρι και το απόγευμα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γ. Μανώλης, μετέβη στην Κυπαρισσία, όπου μέσα από τον κόσμο παρακολούθησε την μαθητική παρέλαση, ενώ, μετά, στην κεντρική πλατεία της Κυπαρισσίας συναντήθηκε με τοπικούς αιρετούς άρχοντες και Πολίτες, ενώ παράλληλα ολοκλήρωσε και εργασίες στησίματος του ψηφοδελτίου του με νέα πρόσωπα από την περιοχή, ανεξάρτητα από "χρώματα, κόμματα και συρματοπλέγματα".

Ακολούθως, ο Γ. Μανώλης μετέβη στους Γαργαλιάνους, όπου συνέχισε τις επαφές του με τους Πολίτες, και είχε σύντομες συναντήσεις - χαιρετισμούς με τους υποψηφίους δημάρχους Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα και Στάθη Ανδρινόπουλο.

Αργά το απόγευμα, ο Γ. Μανώλης παρακολούθησε τις εορταστικές εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία των Φιλιατρών, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Κώστα Κόλλια, πρώην δημάρχους και άλλους αιρετούς του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης, και κυρίως αντάλλαξε απόψεις με Πολίτες και άκουσε τα προβλήματα της περιοχής από πρώτο χέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: