Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Τεστ για την κυβερνητική συνοχή το πολυνομοσχέδιο

Κρίσιμο τεστ για την κυβερνητική συνοχή θα είναι και αυτή τη φορά η ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης των 8 δισ. ευρώ, τη στιγμή που η κυβέρνηση κάνει «αγώνα δρόμου» για να περιορίσει τυχόν διαρροές.

Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, το πολυνομοσχέδιο θα κατατεθεί..........


 στη Βουλή σήμερα ή το αργότερο αύριο, Παρασκευή, και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος θα ψηφιστεί το βράδυ της Κυριακής.

Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει ένα άρθρο για τις τράπεζες, ένα για τα φορολογικά και ένα τρίτο με τις διαρθρωτικές αλλαγές, όπου και υπάρχουν αντιδράσεις εκ μέρους των βουλευτών της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης οι οποίοι έχουν εστιάσει στη διάταξη για το γάλα.

Με την κατάθεση του νομοσχεδίου, θα ανακοινωθούν από την κυβέρνηση και τα κριτήρια για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος από το πρωτογενές πλεόνασμα. Ήδη έχουν κλειδώσει οι τρεις κατηγορίες δικαιούχων του κοινωνικού μερίσματος: οι ένστολοι, οι ανασφάλιστοι και οι άστεγοι, ενώ πλέον οριστικοποιούνται και τα «γενικά» εισοδηματικά κριτήρια.

Μέχρι στιγμής οι βουλευτές που διαφωνούν είναι εννέα. Πρόκειται για τους κ.κ. Χαρακόπουλο, Τζαμτζή, Βλάχο, Κοντό, Στύλιο, Καράμπελας από τη Ν.Δ., Κασσή, Μωραΐτη και Σηφουνάκη από το ΠΑΣΟΚ ενώ αρνητικοί εμφανίζονται και οι Ανδ. Λοβέρδος και Χρ. Αηδόνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: