Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Θρίλερ χωρίς τέλος για το εξαφανισμένο αεροπλάνο

Καθώς ο χρόνος κυλά και κανένα στοιχείο δεν βλέπει το φως της ημέρας για τη μοιραία πτήση ΜΗ370 της Malaysia Airlines, το μόνο που μπορούν να πουν με βεβαιότητα οι Αρχές της Μαλαισίας είναι ότι πρόκειται για ένα «άνευ προηγουμένου μυστήριο».

Οι αντικρουόμενες πληροφορίες και τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, ενώ η αγωνία και η οργή ...........


των συγγενών των 239 επιβατών που πετούσαν από την Κουάλα Λουμπούρ για το Πεκίνο εντείνεται.

Αίσθηση είχε προκαλέσει το χθεσινό δημοσίευμα της «Wall Street Journal» που ανέφερε εκτιμήσεις των αξιωματούχων της εθνικής υπηρεσίας ασφαλείας και των αμερικανικών αρχών ότι το Boeing 777 πετούσε επί πέντε ώρες μετά την εξαφάνισή του από τα ραντάρ, βάσει δεδομένων που αποστέλλονται αυτομάτως από τους κινητήρες.

Ωστόσο, αργότερα ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Χισχαμουντίν Χουσεΐν διέψευσε αυτές τις αναφορές ως «ανακριβείς» και τόνισε ότι «η τελευταία εκπομπή σήματος ήταν στη 01:07 και έδειχνε ότι όλα κυλούσαν ομαλά».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αξιωματούχοι των ΗΠΑ ενημερώθηκαν ότι εξετάζεται ως επικρατέστερο σενάριο το αεροσκάφος να άλλαξε κατεύθυνση «με στόχο να χρησιμοποιηθεί αργότερα για κάποιον άλλον λόγο» και ότι ίσως πλησίασε την πακιστανική μεθόριο ή σε κάποιον προορισμό στον Ινδικό Ωκεανό ή στην Αραβική Θάλασσα. Ο Λευκός Οίκος ανέφερε χθες ότι οι έρευνες μπορεί να επεκταθούν και στον Ινδικό Ωκεανό.

Ο Μαλαίος υπουργός Μεταφορών δήλωσε επίσης ότι κακώς δημοσιεύθηκαν τρεις δορυφορικές εικόνες από την Κίνα που δείχνουν αντικείμενα να επιπλέουν στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Χθες δύο πηγές του Reuters μέσα από τις έρευνες ανέφεραν ότι τηλεπικοινωνιακοί δορυφόροι «έπιασαν» ηλεκτρονικούς ηχητικούς παλμούς από την πτήση MH370, αφότου εξαφανίστηκε, ωστόσο δεν μεταδόθηκε κάποια πληροφορία.

Tο σενάριο της τρομοκρατίας έχει αποδυναμωθεί, σύμφωνα με την Interpol, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας του πιλότου, που θα μπορούσε εξηγήσει το γιατί το αεροπλάνο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ.
ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια: