Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΑΣΕΠ σε όλα στο Δημόσιο: Μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας

Με μοριοδότηση μέσω ΑΣΕΠ θα πραγματοποιούνται οι μετατάξεις, οι μεταθέσεις και οι αποσπάσεις στο Δημόσιο σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ο μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας που θα αντικαταστήσει τη γραφειοκρατική............


 διαδικασία των μεταθέσεων, μετατάξεων και των αποσπάσεων στο Δημόσιο έχει ενταχθεί στη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα στο πλαίσιο της πρόσφατης διαπραγμάτευσης και αναμένεται να θεσμοθετηθεί μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού.

Το νέο καθεστώς που διαμορφώνει την «εσωτερική αγορά εργασίας» στο Δημόσιο (όπως αναφέρεται στο κείμενο της συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των δανειστών) δεν περιλαμβάνει το καθεστώς διαθεσιμότητας για τους υπαλλήλους, ενώ παράλληλα θα απαγορεύει την παρέμβαση πολιτικών παραγόντων στις μετακινήσεις.

Ο μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας θα περιλαμβάνει 5 στάδια για τη μετακίνηση του προσωπικού:

1. Καταγραφή όλων των κενών θέσεων στο Δημόσιο

2. Δύο ή τρεις φορές το χρόνο θα προκηρύσσεται πανελλαδικός διαγωνισμός που θα περιλαμβάνει τις κενές θέσεις ανά ειδικότητα και κλάδο στις δημόσιες υπηρεσίες

3. Οι υπάλληλοι που επιθυμούν να μετακινηθούν θα καταθέσουν αίτηση στις υπηρεσίες που ανήκουν προκειμένου να λάβουν άδεια για τη μετακίνησή τους

4. Οι υποψήφιοι θα καταθέτουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και θα υποβάλουν αίτηση μετακίνησης σε θέσεις αντίστοιχης ειδικότητας και κλάδου με αυτή που κατέχουν.

5. Οι επιτυχόντες που θα έχουν την καλύτερη βαθμολογία στη μοριοδότηση των κριτηρίων, μετά την ανακοίνωση των οριστικών πινάκων από το ΑΣΕΠ θα μετακινούνται στις νέες θέσεις εντός ενός μηνός, άμεσα, χωρίς να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: