Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014

Δημοψήφισμα στο Βελβεντό για τις δημοτικές εκλογές

Ξεκίνησε σήμερα, στις 10 το πρωί, το δημοψήφισμα στο Βελβεντό, με το οποίο οι κάτοικοι της περιοχής θα αποφασίσουν αν θα συμμετάσχουν στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Η διαδικασία άρχισε στις 10 ενώ ο κόσμος είχε συγκεντρωθεί στο πνευματικό κέντρο .........


του Βελβεντού αρκετή ώρα νωρίτερα», επισημαίνει το μέλος της εφορευτικής επιτροπής διενέργειας του δημοψηφίσματος, Δημήτρης Βαρσαμόπουλος.

Σύμφωνα με την επιτροπή, το δημοψήφισμα, το οποίο θα ολοκληρωθεί αύριο στις 8 το βράδυ, πραγματοποιείται σε δύο εκλογικά τμήματα, όπου έχουν φτάσει οι εκλογικοί κατάλογοι του πρώην δήμου Βελβεντού, παρουσία δικηγόρων και με όλα τα τυπικά στοιχεία μιας εκλογικής διαδικασίας.

O πρώην δήμαρχος Βελβεντού, Μάκης Μπελιάς, επισημαίνει, από την πλευρά του, ότι παρότι η σημερινή είναι εργάσιμη μέρα ο κόσμος άρχισε να συμμετέχει ενώ αύριο αναμένεται μεγαλύτερη συμμετοχή καθώς είναι αργία.

Σημειώνεται ότι αν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι συμμετοχή στις εκλογές, τότε θα συγκληθεί γενική συνέλευση την επόμενη μέρα, την Τετάρτη, στις 26 Μαρτίου, για να αποφασιστεί η συντονισμένη κάθοδος στις εκλογές με πρωτοβουλία κατάρτισης ψηφοδελτίου. Αν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι αποχή, τότε στις 19 Μαΐου θα συγκληθεί λαϊκή συνέλευση για να αποφασίσει συμμετοχή ή αποχή από τη δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)
kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...