Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΑΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014 και ώρα 19:30, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου ΓΕΛ ΑΡΓΟΥΣ, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία κοινή συνάντηση των Λυκείων των Δήμων Άργους-Μυκηνών και Ναυπλίου, με θέμα τον θεσμό του Νέου Λυκείου. Στην συνάντηση υπήρξαν τοποθετήσεις, από εκπρόσωπο της συντονιστικής επιτροπής των ..........


Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, ενημέρωση από την Υπεύθυνη του ΚΕΣΥΠ κα Αικατερίνη Παπαϊωάννου, τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Αργολίδας κο Παύλο Αντωνόπουλο και την εκπρόσωπο των γονέων μαθητών της Α` Λυκείου κα Ρένα Χατζηκυριακίδου.
Από όλους τους ομιλητές τονίστηκε η προχειρότητα στην εφαρμογή του νέου μέτρου, η μη εφαρμογή ούτε καν των προαπαιτούμενων του Νόμου για να τεθεί σε ισχύ το νέο Λύκειο, η ύπαρξη πάρα πολλών ερωτηματικών και αδιευκρίνιστων σημείων από το Υπουργείο όταν η εξεταστική περίοδος ξεκινά στις 28-05-2014 και τέλος κυρίαρχο στοιχείο ήταν η αγωνία των γονέων για τις πιθανές ψυχοσωματικές βλάβες στην υγεία των μαθητών, που μπορεί να προκαλέσουν οι συνεχείς  και έντονες δοκιμασίες των μαθητών, στην βάσανο των σχεδόν πανελλαδικών εξετάσεων.
Στο τέλος αποφασίστηκε ομόφωνα και εκδόθηκε το κατωτέρω ψήφισμα, το οποίο θα αποσταλεί στους:

1.Υπουργείο Παιδείας δια βίου μάθησης και θρησκευμάτων
2.Διεύθυνση Δ/μιας Εκπαίδευσης Αργολίδας
3.Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής,
4.Βουλευτές Νομού Αργολίδας
5.Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Πελοποννήσου.
6.ΜΜΕ του Νομού
7.Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας


ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
1ΟΥ, 2ΟΥ, 3ΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ & ΕΠΑΛ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ
ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
1ΟΥ & 2ΟΥ  ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ & ΕΠΑΛ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑΣ

Εμείς, τα  Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων  και Κηδεμόνων και οι γονείς των μαθητών των κατωτέρω λυκείων 1ΟΥ, 2ΟΥ, 3ΟΥ   ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ & ΕΠΑΛ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ,  του ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, 1ΟΥ, 2ΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ & ΕΠΑΛ ΝΑΥΠΛΙΟΥ και ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑΣ,  διαμαρτυρόμαστε έντονα και εκφράζουμε  την αντίθεση μας και τη δυσαρέσκειά μας στο μέτρο του Νέου Λυκείου, επειδή οδηγεί τα παιδιά μας, με τη συνεχή υποβολή τους σε εξετάσεις, στη νευρική και ψυχολογική τους εξόντωση, στη τρυφερή ηλικία των δεκαπέντε ή δεκαέξι χρονών. Επίσης η όλη προχειρότητα στην εφαρμογή του μέτρου και η μη εφαρμογή της πρόσθετης  διδακτικής στήριξης (ΠΔΣ), καθώς και η τραγική καθυστέρηση στην δημιουργία και την πρόσβαση της τράπεζας θεμάτων, καθιστούν την εφαρμογή του Νέου Λυκείου τουλάχιστον για την φετινή χρονιά αδύνατη.

Για τους ανωτέρω λόγους,

ΖΗΤΑΜΕ

1.ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ Ή ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ.
2.ΤΗ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ.

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΌΝΩΝ

1ΟΥ, 2ΟΥ, 3ΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ & ΕΠΑΛ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ
ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
1ΟΥ , 2ΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ & ΕΠΑΛ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: