Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Ξεκινά η διάθεση 28.400 δελτίων κοινωνικού τουρισμού

Για αύριο έχει προγραμματισθεί από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού η έναρξη εφαρμογής της β΄ φάσης του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού «Τουρισμός για Ολους» με τη διάθεση 28.400 δελτίων μέχρι εξαντλήσεως από τα ΚΕΠ. Από το σύνολο των δελτίων, 23.400 θα διατεθούν ...........


για την υλοποίηση του υποπρογράμματος εξαήμερων διακοπών και τα 5.000 για την υλοποίηση του υποπρογράμματος των διακοπών για την τρίτη ηλικία. Η β΄ φάση με προϋπολογισμό 2 εκατ. ευρώ θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου. O κατάλογος των διαθέσιμων καταλυμάτων με χθεσινή ενημέρωση είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του ΕΟΤ (www.gnto.gr).

Υπενθυμίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα εξαήμερων διακοπών δεν πρέπει να είναι δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων του τέως Οργανισμού Εργατικής Εστίας (για την οποία υλοποιεί προγράμματα ο ΟΑΕΔ) ή του Οργανισμού Αγροτικής Εστίας ή μέλη του Ταμείου Νομικών. Παράλληλα, οι δικαιούχοι πρέπει να πληρούν μια σειρά εισοδηματικών κριτηρίων. Οι μεμονωμένοι δικαιούχοι πρέπει να έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ, οι έγγαμοι με μέχρι δύο παιδιά έως 28.000 ευρώ, ενώ για τους τρίτεκνους το οικογενειακό εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 35.000 ευρώ. Για δικαιούχους με περισσότερα παιδιά το όριο του εισοδήματος αυξάνεται κατά 1.500 ευρώ για κάθε παιδί. Για τον υπολογισμό του οικογενειακού εισοδήματος συνυπολογίζονται τα εισοδήματα των δύο συζύγων, ανεξαρτήτως αν είναι δικαιούχοι ή μη του προγράμματος.

Σε ό,τι αφορά το υποπρόγραμμα, μέχρι 5 διανυκτερεύσεις για την τρίτη ηλικία, δικαιούχοι με τα προστατευόμενα μέλη τους είναι όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το εξηκοστό έτος της ηλικίας τους και άνω, είναι δε συνταξιούχοι λόγω γήρατος ή λόγω αναπηρίας, ανεξαρτήτως εισοδήματος, υπό την προϋπόθεση ότι δεν είναι δικαιούχοι άλλων προγραμμάτων (ΟΑΕΔ, ΟΓΑ, Ταμείου Νομικών).

Δεν υπάρχουν σχόλια: