Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2014

Τραγωδία σε αγώνα Dragster στο Ελληνικό

Νεκρός 20χρονος αναβάτης, σοβαρά τραυματίας ένας 21χρονος αγωνιζόμενος - Το χρονικό της τραγωδίας και τα ερωτήματα για το κατά πόσον είχαν τηρηθεί οι κανόνες ασφαλείας

Ένας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματίας είναι ο απολογισμός σύγκρουσης δύο μοτοσικλετών στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού ...........


το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια drag day. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τη ζωή του έχασε ένας 20χρονος αναβάτης, ο οποίος είχε ολοκληρώσει την προσπάθεια του σε χρονομέτρηση dragster.

Καθώς όμως αποχωρούσε με τη μικρού κυβισμού μοτοσικλέτα του (ένα "παπί" YAMAHA Z), έπεσε πάνω του ο επόμενος αγωνιζόμενος με μεγάλη ταχύτητα, που οδηγούσε μία Suzuki GSX-R 1000. Ο δεύτερος αναβάτης (21 ετών) μεταφέρθηκε αρχικά στο Ασκληπιείο της Βούλας και στη συνέχεια διεκομίσθη στο ΚΑΤ, όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Ο αγώνας διεξήχθη με την έγκριση της ΟΜΑΕ κάτι που δημιουργεί περισσότερα ερωτηματικά όσον αφορά στην ασφάλεια του. Εάν είχαν τηρηθεί όλoι οι κανόνες ασφαλείας, πώς δόθηκε εκκίνηση στο δεύτερο αναβάτη πριν αποχωρήσει ο προηγούμενος;

Aγωνιζόμενοι αναφέρουν ότι δεν υπήρχε κατάλληλη σήμανση για το σημείο όπου ολοκληρώνεται η χρονομετρημένη απόσταση, με αποτέλεσμα να φρενάρουν τελευταία στιγμή. Στη σελίδα των διοργανωτών στο facebook αναφέρεται απλά ότι “Το Drag Day στο αεροδρομιο του Ελληνικου που ηταν να γινει 8 και 9 / 02 , δεν θα πραγματοποιηθεί”.

Αυτόπτης μάρτυρας στο www.NewsAuto.gr:

Ένας αγωνιζόμενος που δεν θέλησε να αποκαλυφθεί το όνομά του μίλησε στη δημοσιογράφο μας, Αριάδνη Γερασιμίδου, και ως αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε τα εξής:

"Ο Νίκος ξεκίνησε μαζί με μια άλλη μοτοσικλέτα για τα 400 μέτρα. Εγώ ήμουν στην εκκίνηση. Δεν είχα εικόνα για το τι συνέβαινε στον τερματισμό. Κανείς μας εκεί δεν είχε. Λίγα λεπτά αργότερα, το επόμενο ζευγάρι που ήταν ένα Hayabusa και ένα GSX-R1000 K4 έλαβαν θέσεις στην εκκίνηση.
Δεν βρισκόταν κανένας εκεί όπου να είπε στα παιδιά πως υπάρχει πρόβλημα ή κάποιος αγωνιζόμενος είναι ακόμα στο διάδρομο. Έτσι όπως ήταν στημένοι οι προβολείς δεν καταλάβαινες που τελειώνει το 400άρι μιας και ξεπερνούσαν το μισό χιλιόμετρο. Αρκετοί πιο πριν επιτάχυναν τόσο και δεν σταματούσαν στα 400 μέτρα μιας και δεν ήξεραν που είναι ο τερματισμός.

Κανονικά, εκεί που τελείωναν οι κορίνες τελείωνε και το 400άρι. Όμως πολλοί και με την ταχύτητα που είχαν δεν πρόσεχαν τις κορίνες, αλλά τους προβολείς.
Πιστεύω πως και ο αναβάτης του GSX-R μπλέχτηκε κι αυτός με τους προβολείς και δεν σταμάτησε στα 400 μέτρα... Συνέχισε να επιταχύνει και όταν είδε αρκετά μέτρα παρακάτω από τα 400 ξαφνικά μπροστά του το παπάκι του Νίκου το μόνο που έκανε είναι να πλαγιάσει τη μηχανή. Δεν πρόλαβε καν να χρησιμοποιήσει φρένο όπως μου είπαν. Οπότε μιλάμε για σύγκρουση με ταχύτητα άνω των 230 km/h..."


Για περισσότερα διαβάστε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...