Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014

Στο βρόντο η πρόταση Κωτσοβού για τη δημιουργία «Μουσείου Σιδηροδρόμου» στον Δήμο Άργους-Μυκηνών

ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ Γ.ΑΝΔΡΙΑΝΟ!
Πέρασαν ήδη 40 ημέρες από την επιστολή που έστειλε ο Σ.Κωτσοβός στον αρμόδιο υφυπουργό Γ.Ανδριανό με την οποία ζητούσε την δημιουργία «Μουσείου Σιδηροδρόμου» στον Δήμο Άργους-Μυκηνών.Μια εξαιρετική πρωτοβουλία που αναφέρεται στην ανάγκη διατήρησης και προβολής, ενός τεράστιου κομματιού της νεότερης ελληνικής ιστορίας που θα ...........


μπορούσε να συνδυαστεί και με μια εξαιρετική επένδυση στον τόπο μας με πολλαπλά οφέλη.Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τους λόγους για τους οποίους ο αρμόδιος υφυπουργός όπως μαθαίνουμε δεν έχει ασχοληθεί ακόμη με το θέμα που μάλιστα ανήκει και στην εκλογική του περιφέρεια.Μάλλον θα περιμένει να ολοκληρωθούν η λεηλασία σε σωρεία ιστορικών αντικειμένων (μηχανές, βαγόνια, μικροαντικείμενα ) από τους γνωστούς αγνώστους και οι φθορές στην κτιριακή υποδομή σε σταθμούς με ιστορική αξία για το Δήμο Άργους-Μυκηνών.Κρίμα........
by leon


Διαβάστε την επιστολή του Σ.Κωτσοβού

Αργος 15/1/2014
Πρός τον κ.


Ιωάννη Ανδριανό, υφυπουργό Πολιτισμού / Αθλητισμού
Βουλευτή Αργολίδας - ΑΘΗΝΑ


Κοινοποίηση κ.κ.:
1.Ιωάννη Μανιάτη , υπουργό Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής &
2.Δημητριο Κοδέλα , βουλευτές Αργολίδας
3.Αναστάσιο Χειβιδόπουλο, αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας
4.Δημήτριο Καμπόσο, δήμαρχο Αργους –Μυκηνών.-Αξιότιμοι κ.κ. αποδέκτες της παρούσας,
με δεδομένο το ενδιαφέρον αλλά και την αρμοδιότητά σας , για την δημιουργία υποδομών στον χώρο του πολιτισμού & του αθλητισμού, με την παρακάτω ιδιότητά μου σας υποβάλλω την παρούσα ιδέα και πρότασή μου , ελπίζοντας στην τελική της αποδοχή και υλοποίηση.

Συγκεκριμένα αναφέρομαι στην ανάγκη διατήρησης και προβολής, ενός τεράστιου κομματιού της νεότερης ελληνικής ιστορίας, που είναι «ο σιδηρόδρομος» και ειδικά της Πελοποννήσου (ΣΠΑΠ). Αλλως τε το Αργος και οι Μύλοι υπήρξαν οι βασικώτεροι κόμβοι της σιδηροδρομικής γραμμής των ΣΠΑΠ.

Η υπάρχουσα εξαιρετική κτιριακή υποδομή σε σταθμούς στην περιοχή του Δήμου μας (Αργος –Μύλοι κλπ), η ύπαρξη σωρείας αντικειμένων σ΄αυτούς (μηχανές, βαγόνια, μικροαντικείμενα κλπ), σε συνδυασμό με άπειρες φωτογραφίες κλπ για τα χρόνια της λειτουργίας τους, δίνουν ένα σαφές στίγμα τεράστιων δυνατοτήτων αλλά και αναγκαιότητας για την προβολή τους.

Η αγάπη μεγάλης μερίδας πολιτών, για τον Πελοποννησιακό σιδηρόδρομο που έχει εκφραστεί έντονα τελευταία μέσα από καταχωρήσεις σε έντυπα, σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης αλλά και με παρεμβάσεις σε ιστοσελίδες παρεμφερούς ενδιαφέροντος, δείχνει πως το εγχείρημα αυτό θα έχει όχι μόνον χιλιάδες συμπαραστάτες αλλά και πολλούς εθελοντές για την υλοποίησή του.

Αφήνω τελευταίο τόσο το θέμα της επιλογής του χώρου (΄Αργος ή Μύλοι) που οπωσδήποτε -όπως και όλο το έργο- πρέπει να προκύψει μετά από μελέτη ειδικών, αλλά οφείλω να σας επισημάνω την τεράστια ωφέλεια απο ενα τέτοιο έργο για όλη την περιοχή μας.

Οι λάτρεις του τραίνου όπως το ζήσαμε, είμαστε χιλιάδες και θα αγκαλιάσουμε από κάθε πλευρά την όποια πρωτοβουλία ληφθεί, αφού θα συνδυαστεί και με μια εξαιρετική επένδυση στον τόπο μας.

Φανταστείτε ενα «Μουσείο Σιδηροδρόμου - ΣΠΑΠ» που θα φορά όλη τη Πελοπόννησο στον τόπο μας.

Πιστεύω πως υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες χρηματοδότησης μελετών και υλοποίησης αυτού του τεράστιου έργου ,αλλα και για την προβολή και αξιοποίησή του, όμως και πολλοί ενδιαφερόμενοι (φορείς και πολίτες) που θα βοηθήσουν πραγματικά γι΄αυτό.

Μάλιστα θεωρώ πως και η τυχόν επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου, δεν θα αναστείλει τους στόχους ,αλλα θα λειτουργήσει ακόμη θετικότερα για την επίτευξή τους.

Αξιότιμε κ. υφυπουργέ,
αξιότιμοι κ.κ. λοιποί αποδέκτες ,

Η αυξανόμενη λεηλασία πολλών σταθμών και αντικειμένων και η λειτουργική απαξίωσή τους τουλάχιστον μέχρι σήμερα, καθιστούν την παρέμβαση σας αυτή πιο αναγκαία και επείγουσα από ποτέ.

Δεν διεκδικεί κανείς μας γνώσεις επί παντός επιστητού, όμως ως ενεργοί πολίτες οφείλουμε να τονίζουμε και να προτείνουμε στους αρμόδιους ιδέες και θέματα προφανούς ωφέλειας αλλά και ιδιαίτερου ενδιαφέροντος . Και αυτό νομίζω πως είναι ένα σημαντικό θέμα με τεράστιες δυνατότητες και ωφέλεια για τον τόπο, αλλά και εφικτό να υλοποιηθεί .

Απο εδώ εγώ σας δίνω την ιδέα και την πρόταση.

Η υλοποίησή της απο κάθε πλευρά ,οι τρόποι και το χρονοδιάγραμμά της, είναι θέμα προτεραιοτήτων και βούλησης που τα περιμένουμε όλοι από σας, με την αναμενόμενα ανάλογη συμπαράταξη και των λοιπών κ.κ. αποδεκτών της παρούσας, αλλά και την ελπίδα χιλιάδων πολιτών.

Τέλος όντας πρόθυμος για οποιαδήποτε συζήτηση ή συνάντηση μαζί σας , για την ανάλυση της πρότασής μου,

Ευχαριστώ προκαταβολικά & αναμένω τις δικές σας απόψεις και πρωτοβουλίες.

Με εκτίμηση

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΩΤΣΟΒΟΣ
Επικεφαλής δημ. παράταξης ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΛΠΙΔΑΣ
Δημ. Σύμβουλος Αργους-Μυκηνών


Δείτε και κάποιες εικόνες από την πρόσφατη λεηλασία στο σταθμό των Μύλων Αργολίδας
(argolikeseidhseis)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...