Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Πυκνή ομίχλη τη νύχτα σε Άργος και Ναύπλιο

Από χθες το απόγευμα, σύννεφα ομίχλης άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους στην ευρύτερη περιοχή του Αργολικού κάμπου, τα οποία όσο περνούσε η ώρα κατέβαιναν όλο και πιο χαμηλά. Τo πέπλο της πυκνής ομίχλης δεν άργησε να εμφανιστεί στο Ναύπλιο και το Άργος (φώτο πλατεία Αγίου Πέτρου) όπου ........


κάλυψε μεγάλο μέρος της ατμόσφαιρας, με τον κόσμο να αναρωτιέται για το τι ακριβώς συμβαίνει, αφού σπάνια παρουσιάζεται κάτι τέτοιο στην περιοχή μας χωρίς να ευθύνονται τα ...εργοστάσια!!!.



Σε συνδυασμό με την άπνοια που επικρατούσε, δημιουργήθηκε μια ατμόσφαιρα αποπνικτική, ενώ αυτό το οποίο έκανε εντύπωση ήταν η περιορισμένη ορατότητα που για αρκετή ώρα επικράτησε.
Το φαινόμενο κράτησε για αρκετή ώρα ενώ η ατμόσφαιρα άρχισε να καθαρίζει μετά τις 21:30 το βράδυ.
Οδός Ασκληπιού Ναύπλιο πρατήριο Νίτη
Κατά πάσα πιθανότητα, πρόκειται για τη λεγόμενη ομίχλη θαλάσσιας μεταφοράς η οποία έκανε την εμφάνισή της και στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά αλλά και σε περιοχές του Αργοσαρωνικού προ ημερών .

Η ομίχλη μεταφοράς σχηματίζεται από την μεταφορά υγρού και σχετικά θερμού αέρα πάνω από ψυχρότερη επιφάνεια. Η περίπτωση αυτή είναι περισσότερο συνήθης στην επιφάνεια της θάλασσας γι΄ αυτό και ονομάζεται ομίχλη θαλάσσης. Απαραίτητος όμως όρος δημιουργίας της είναι η ψυχρή επιφάνεια ξηράς ή θάλασσας να είναι τόσο ψυχρή που να μπορεί να κατεβάσει την θερμοκρασία του υπερκείμενα διερχόμενου θερμού και υγρού αέρα κάτω από το σημείο δρόσου του.
Άποψη της πόλης του Άργους χθες το βράδυ
Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους ομίχλη μεταφοράς είχε χρόνια να εμφανιστεί, ενώ όσες φορές εμφανίστηκε ήταν κατά τον Απρίλιο ή Μάιο. Η πρώιμη εμφάνισή του οφείλεται στις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Γενικότερα, οι μετεωρολόγοι διαπιστώνουν ότι όλο τον φετινό χειμώνα, ο υδράργυρος ήταν 3 με 4 βαθμούς πιο πάνω από τα κανονικά επίπεδα.
argolikeseidhseis

Δεν υπάρχουν σχόλια: