Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Σκουρλέτης: Θα γίνουν εθνικές εκλογές πριν τις ευρωεκλογές

«Υπάρχει ενδεχόμενο εθνικών εκλογών πριν από τις ευρωεκλογές για να μπορέσει ο κ. Σαμαράς να έχει μια πιο αξιοπρεπή ήττα. Διότι αν είναι αυτή η ήττα βαριά, μεγάλη, θα θέσει σε αμφισβήτηση και την ίδια την αρχηγία του στη ΝΔ», εκτίμησε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα», ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ...........


Πάνος Σκουρλέτης και πρόσθεσε:

«Δεν θεωρώ ότι υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να υπάρχει ένα αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές ή στις εθνικές εκλογές που να επιτρέπει στον κ. Σαμαρά να συμμετέχει στην οποιαδήποτε κυβέρνηση».

Διαβεβαίωσε δε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ εκλεγεί στην κυβέρνηση δεν θα ληφθούν νέα μέτρα και πρόσθεσε ότι «οδηγούμαστε στην ανάγκη, επιτέλους, η Ελλάδα να μιλήσει με βάση την πραγματική, τη δική της εμπειρία και να θέσει το ζήτημα στη συζήτηση συνολικά και όχι μόνο επί του δημοσιονομικού προβλήματος και της κρίσης. Δεν το κάνει ο κ. Σαμαράς. Λέει ότι "κάναμε αυτά που έπρεπε να κάνουμε".

Ότι ακολουθήσαμε, δηλαδή, το λάθος. Και αντί να αξιοποιήσει αυτές τις φωνές που ακούγονται πλέον και από τον ευρωπαϊκό χώρο, είτε λέγεται Deutsche Bank, είτε επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου, που χαρακτηρίζουν την τρόικα ως χασάπη, είτε τον ΟΟΣΑ που λέει ότι το χρέος, με την ακολουθούμενη πολιτική, δεν μπορεί να καταστεί βιώσιμο, αυτός ακολουθεί το λάθος. Ο λαός αυτήν τη στιγμή εξοντώνεται. Η χώρα πεθαίνει».

Ο Πάνος Σκουρλέτης αναφορικά με το θέμα που έχει ανακύψει με τις ΜΚΟ και τις παράνομες χρηματοδοτήσεις, δήλωσε ότι του προκαλεί έκπληξη «πώς διάφορα κυβερνητικά στελέχη, είτε από το ΠΑΣΟΚ, είτε από τη ΝΔ, κάνουν τώρα ότι ανακαλύπτουν την Αμερική. Ο κόσμος το 'χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι... Μέσα σε συνθήκες πλήρους αδιαφάνειας, δημιούργησαν, μέσω ΜΚΟ, ένα δίκτυο πελατειακών σχέσεων, την ώρα που μιλούσαν για την καταπολέμηση της διαφθοράς, της ασυδοσίας και τον περιορισμό των κρατικών και δημοσίων δαπανών».

Και απέδωσε ευθύνες στον Γιώργο Παπανδρέου λέγοντας ότι «στον κ. Παπανδρέου, ως προϊστάμενο της κυβέρνησης τότε του ΠΑΣΟΚ, του αναλογούν οι πρώτες ευθύνες προφανώς. Δεν είναι μόνο προσωπικές. Είναι συνολικές».
nooz

Δεν υπάρχουν σχόλια: