Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014

«Βελούδινο διαζύγιο» ΣΥΡΙΖΑ - Π. Τατσόπουλου

Την ανεξαρτητοποίησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε με χειρόγραφη επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής ο Πέτρος Τατσόπουλος.

«Με την επιστολή μου αυτή σας γνωρίζω την απόφασή μου να ............


ανεξαρτητοποιηθώ αποχωρώντας από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ)», αναφέρει.
Είχε προηγηθεί συνάντηση, σε καλό κλίμα, του μέχρι πρότινος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της οποίας, σύμφωνα με πληροφορίες, συμφωνήθηκε να υπάρξει ένα «βελούδινο διαζύγιο» μεταξύ των δύο πλευρών.
Νωρίτερα πάντως, το Προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είχε εκδώσει σκληρή ανακοίνωση σε βάρος του κ. Τατσόπουλου, δείχνοντάς του ουσιαστικά την πόρτα της εξόδου.
Η ανακοίνωση του Προεδρείου:
Σε σχέση με το ζήτημα που ανέκυψε από τη δημόσια έκφραση απόψεων του βουλευτή μας, Π. Τατσόπουλου, που δημιουργούν συνειδητά ή ασυνείδητα σύγχυση και δίνουν έδαφος για τη στοχοποίηση κοινωνικών αγωνιστών και πολιτικών στελεχών του κόμματος με την οποία επιχειρεί το επικοινωνιακό χαλκείο της ΝΔ ">ΝΔ τη συσχέτιση της Αριστεράς με την τρομοκρατία, επισημαίνουμε:
  • Τη σαφή πολιτική αποδοκιμασία αυτής της στάσης, όπως άλλωστε εκφράστηκε αμέσως και με δηλώσεις του Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Την επιμονή μας στην πιστή τήρηση των δημοκρατικών αρχών λειτουργίας και του συντροφικού διαλόγου, με την ταυτόχρονη απόρριψη στάσεων που, αντί της συζήτησης όλων των απόψεων μέσα στις διαδικασίες της ΚΟ, προκρίνουν συστηματικά τη δημόσια και «επί παντός του επιστητού» έκφραση προσωπικών θέσεων αντίθετων προς αυτές που συλλογικά επεξεργαζόμαστε.
  • Επίσης, ασκούμε αυστηρή κριτική προς οποιαδήποτε υβριστική και απαξιωτική δημόσια τοποθέτηση βουλευτή μας, η οποία προφανώς αντιστρατεύεται το κλίμα αλληλεγγύης και την κουλτούρα του χώρου μας. Άλλωστε, επ’ αυτών των θεμάτων, η ΚΟ θα συζητήσει στην προσεχή συνεδρίασή της με θέμα τον Κανονισμό λειτουργίας και την εφαρμογή του.
  • Τέλος, μας είναι αδιανόητη και έξω από τις αξίες μας η διαθεσιμότητα της παραίτησης από την Κ.Ο., όταν αυτή δεν συνοδεύεται και από τη διάθεση της βουλευτικής έδρας υπέρ του κόμματος.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...