Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Έντονες αντιδράσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου για τα σκουπίδια (video)

Σχεδόν 300 κάτοικοι από την περιοχή της Οιχαλίας Μεσσηνίας, πήγαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο και απαίτησαν ενημέρωση για τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει, ότι θα λειτουργήσει μονάδα διαχείρισης στην Καλλιρρόη και θα δέχεται σκουπίδια από τη Μεσσηνία, την Γορτυνία και τη Μεγαλόπολη.
Πρόταση για συζήτηση της επερώτησης ............


σήμερα και στο επόμενο συμβούλιο να είναι αποκλειστικό θέμα συζήτησης,τη Δευτέρα, κατέθεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης.
Όπως διαβάζουμε στο kalimera-arkadia, ο Δημήτρης Δράκος επέμεινε στην πρότασή του να γίνει σήμερα η συζήτηση, να ενημερωθούν οι κάτοικοι και να ειπωθούν τα δεδομένα.

"Αφού δεν ξέρει ο Περιφερειάρχης, γιατί έδωσε συνέντευξη τύπου;" αναρωτήθηκε ο Νίκος Γόντικας
και είπε ότι "είναι πολύ σοβαρό ζήτημα τη χωροθέτηση να κάνει ο καπιταλιστής. Θα είναι αργά την άλλη εβδομάδα. Καταλαβαίνω τον πανικό του κ. Περιφερειάρχη όταν αποκαλύπτονται τα εγκληματικά σχέδια και φουντώνει η λαϊκή οργή και αγανάκτηση. Να το κουβεντιάσουμε σήμερα και να πάρουμε απόφαση για τη χωροθέτηση".
Για λαϊκισμό κατηγόρησε το Νίκο Γόντικα ο Περιφερειάρχης.
"Ο Περιφερειάρχης σήμερα κρύβεται και δείχνει την εταιρεία. Αν δεν είχατε στοιχεία δεν θα έπρεπε να ανοίξετε θέμα με τη συνέντευξη. Κάθε συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο είναι χρήσιμη. Κάνετε ντρίμπλες και δεν αναλαμβάνετε τις ευθύνες σας" είπε ο Νίκος Πατσαρίνος.
Πολλές φορές κατά τη διάρκεια τοποθετήσεων του Πέτρου Τατούλη, υπήρξαν διακοπές από φωνές, ειδικά όταν γίνονταν αναφορές κατά του ΣΥΡΙΖΑ.
Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης είπε ότι "υπερασπιζόμαστε τον διαγωνισμό".
"Να το συζητήσουμε σήμερα και να τοποθετηθούν οι επικεφαλής" είπε ο Λάμπρος Μπούκλης.
"Δεν είχαμε καμία ενημέρωση. Ακόμα και τα σκουπίδια της Αρκαδίας θα φέρετε στο χωριό μας; Τόσα βουνά, τόσα πουρνάρια, εδώ θα τα φέρετε; Κινδυνεύει το χωριό μας. Υπάρχουν δύο γεωτρήσεις κοντά στο σημείο. Να μας αποδείξει με επιχειρήματα ο κ. Περιφερειάρχης ότι δεν έχουμε δίκιο και ότι πρέπει να γίνει το εργοστάσιο στην Καλλιρρόη" είπε ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Παναγιωτόπουλος που είναι από την περιοχή.
"Ο συγκεκριμένος χώρος δεν αντέχει αυτή τη μονάδα. Δεν θα δεχθούμε κάτι τέτοιο. Στο τέλος πιστεύω ότι στην Καλλιρρόη δεν θα γίνει αυτή η μονάδα. Θα επαγρυπνούμε. Δεν έχουμε λόγο να δημιουργήσουμε προβλήματα, έχουμε υποχρέωση να υπερασπιστούμε τον τόπο μας", είπε ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Σταθόπουλος που επίσης είναι από την περιοχή.
Τι είπαν οι κάτοικοι από τη Μεσσηνία
Ο δήμαρχος Οιχαλίας κ. Μπάμης είπε: "Δεν έχουμε ενημέρωση από κανέναν για το τι θα γίνει ακριβώς. Θα γίνουν κινητοποιήσεις, σας διαβεβαιώνω, που δεν θα το επιτρέψουμε. Υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις. Μέσα στα σπίτια, που κατοικούν άνθρωποι, θα φέρουμε τα σκουπίδια; Πάνω από όλα είναι ο άνθρωπος και ο σεβασμός στο περιβάλλον. Είμαστε γη βασισμένη από σεισμούς και φτώχεια. Η Καλλιρρόη σαν τοποθεσία δεν θα περάσει."
Ο Πρόεδρος τοπικού συμβουλίου Καλλιρρόης Διαγούπης Αντώνης είπε: "Κύριε Περιφερειάρχη, γιατί έρχεστε να μας καταστρέψετε; Το μέλλον μας είναι στην Αθήνα; Δεν είμαστε κάτοικοι δεύτερης κατηγορίας. Θα αγωνιστούμε. Θέλουμε να ζήσουμε ελεύθεροι και με καθαρό αέρα".
Η Ελένη Αλιφέρη εκπρόσωπος της διαπαραταξιακής επιτροπής της περιοχής είπε ότι "τα σκουπίδια της Μεγαλόπολης να φύγουν από τα ορυχεία και να έρθουν μέσα στους οιακισμούς, είναι εκτός πολιτικής λογικής".
newsit

δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: