Τρίτη, 6 Αυγούστου 2013

Oι Νew York Times για το ελληνικό fakelaki και rousfeti

Με τίτλο Το μάθημα ηθικής του Ευρώ, οι New York Times δημοσιεύουν ακόμη ένα άρθρο – χαστούκι για τη χώρα μας σχετικά την έλλειψη αξιοκρατίας, τονίζοντας ταυτόχρονα τη ραγδαία οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας αλλά και την διαφορετική φιλοσοφία της.

«Τα οικονομικά στην Ελλάδα ...............


είναι μάλλον διαφορετικά. Είναι ένα ''παρακλάδι εφευρετικότητας''. Για τους Έλληνες, το να ακολουθείς τους κανόνες είναι ένα είδος ηλιθιότητας. Εάν οι πολιτικοί ήταν διεφθαρμένοι, ποιος θα ήταν ο σκοπός της προσωπικής εφευρετικότητας; Επίσης, οι Έλληνες σκέφτηκαν ότι είναι καλύτερο να εμπιστευτούν το ''fakelaki'' (φακελάκι) και το ''rousfeti'' (ρουσφέτι) από το να ''μπερδέψουν'' την ηθική με την υλική πρόοδο» αναφέρει το δημοσίευμα, χρησιμοποιώντας παράλληλα απαξιωτικές εκφράσεις για την ελληνική νοοτροπία του βολέματος !

K.Mητσοτάκης: Οι Έλληνες φορολογούμενοι δεν αντέχουν άλλα μέτρα

Το συγκεκριμένο άρθρο φιλοξενεί και δηλώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη. «Ο ιδιωτικός τομέας επιβαρύνθηκε με 1,3 εκατ. ανέργους από το ξέσπασμα της κρίσης και ο δημόσιος τομέας ουσιαστικά με μηδέν. Επειδή οι μεταρρυθμίσεις καθυστέρησαν, ο ιδιωτικός τομέας φορολογήθηκε και τιμωρήθηκε ως εναλλακτική. Υπάρχει μια σιωπηρή πλειοψηφία υπέρ των μεταρρυθμίσεων», λέει ο υπουργός και προσθέτει:«Μπορούμε να έχουμε καλύτερη αξία για τα χρήματά μας και να εκπληρώσουμε τις δεσμεύσεις της χώρας. Όμως, οι πιστωτές μας πρέπει να καταλάβουν ότι ο βασικός κίνδυνος σήμερα είναι τα τυχόν νέα μέτρα: Η όποια περαιτέρω προσπάθεια φορολόγησης των εισοδημάτων δεν θα περάσει. Η λιτότητα έχει παραπάει. Όταν ο πρωθυπουργός μας συναντήσει τον Μπαράκ Ομπάμα, ένα από τα βασικά του μηνύματα θα είναι αυτό», προσθέτει.

Τέλος το δημοσίευμα επισημαίνει πως πρέπει να «γεφυρωθεί» το «ηθικό χάσμα» που υπάρχει μεταξύ Νότου και Βορρά, με την εφημερίδα να τονίζει πως «οι Έλληνες πρέπει να μάθουν κάτι από τα οικονομικά σαν φιλοσοφία της ηθικής», ενώ η Γερμανία πρέπει να κατανοήσει πως η λιτότητα, «έχει τα όρια της» και πως το «φορολογικό έλλειμμα για την χρηματοδότηση της ανάπτυξης, δεν είναι αμαρτία»
madata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...