Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Στα χέρια ιδιώτη περνά ο «902»

Ο κύβος ερρίφθη για τον κομματικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό «90,2» καθώς η ηγεσία του ΚΚΕ προχώρησε σε συμφωνία με ιδιώτη επιχειρηματία για τη μεταβίβαση της άδειας χρήσης των συχνοτήτων από τις οποίες εκπέμπουν. Η απόφαση του Περισσού να μείνει χωρίς ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό ...........


σταθμό φαίνεται πως ήταν ειλημμένη εδώ και πάρα πολύ καιρό, και πριν από το τελευταίο συνέδριο του ΚΚΕ.
Σημειώνεται ότι το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του επιβεβαίωσε την πώληση του «90,2» -ραδιόφωνο και τηλεόραση- επικαλούμενο οικονομικές δυσκολίες και πως ήταν η μοναδική λύση για να αντιμετωπιστούν οι υποχρεώσεις του σταθμού.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΚΕ, η πώληση αφορά υποδομές, μηχανήματα και αυτοκίνητα της εταιρείας, ενώ ο διακριτικός τίτλος και τα σήματα, λεκτικά και ηχητικά, παραμένουν στο κόμμα.
«Η επιλογή για το κλείσιμο δίνει τη δυνατότητα να ικανοποιηθούν οι υποχρεώσεις του σταθμού προς τους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά ταμεία», τόνισε το ΚΚΕ, χωρίς ωστόσο να δώσει στη δημοσιότητα το όνομα του νέου ιδιοκτήτη της εταιρείας «Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σχετικές υπογραφές μπήκαν πριν από λίγες μέρες, ενώ η συμφωνία περιλαμβάνει ρήτρες απαγορευτικές για το ενδεχόμενο υπαναχώρησης της μίας ή της άλλης πλευράς. Το τίμημα της μεταβίβασης δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες μπορεί να φτάσει κοντά στα 3 εκατομμύρια ευρώ.
Τα συνολικά χρέη της εταιρείας «Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ» φαίνεται να ξεπερνούν τα 3.500.000 ευρώ.
Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν ήδη στους εργαζομένους των σταθμών από τη διεύθυνσή του ραδιοτηλεοπτικού «90,2», την δε ευθύνη για τα κομματικά ΜΜΕ έχει το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Αρβανιτάκης.

Απολύονται οι εργαζόμενοι

Το όνομα του νέου ιδιοκτήτη δεν είχε γίνει γνωστό μέχρι χθες, αν και υπήρχε έντονη φημολογία, ενώ, όπως φαίνεται, μεταξύ των όρων που τέθηκαν για να ισχύσει η συμφωνία ήταν η «Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ» να είναι «καθαρή», δηλαδή χωρίς τους εργαζομένους. Ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων του «90,2», στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση, ανέρχεται στους 48 και, όπως όλα δείχνουν, την ευθύνη για την απόλυσή τους θα αναλάβει το ΚΚΕ.
Σύμφωνα με το σχέδιο, ώστε να είναι όλα νόμιμα, οι εργαζόμενοι θα περάσουν σε δύο κομματικές επιχειρήσεις -η μία έχει έδρα σε πρωτεύουσα νομού της Μακεδονίας-, από τις οποίες και θα απολυθούν χωρίς, όπως τους είπαν, να χάσουν εργασιακά τους δικαιώματα.
Η διεύθυνση του «90,2» ζητά από τους εργαζομένους να αποδεχτούν κούρεμα των οφειλομένων τουλάχιστον κατά 40%, ενώ η τακτική των παραιτήσεων και της επαναπρόσληψης με νέο μισθό φαίνεται πως θα εφαρμοστεί και για τους εργαζόμενους που θα απομείνουν στον «Ριζοσπάστη» όταν ολοκληρωθούν οι απολύσεις.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΥΤΣΙΑΣ
ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια: