Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Επιστολή της ΕΛΜΕ Αργολίδας στους βουλευτές του νομού

Αξιότιμοι κ.βουλευτές,

Η κυβέρνηση, έφερε στη βουλή στις 9/7/2013 πολυνομοσχέδιο το οποίο προβλέπει, εκτός των άλλων, την κατάργηση 50 ειδικοτήτων της Τεχνικής-Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, οδηγώντας εκπαιδευτικούς στον Καιάδα της απόλυσης, και μία εκπαιδευτική δομή στην οποία ..............


φοιτούν χιλιάδες μαθητές σε πλήρη διάλυση.

Με τον τρόπο αυτό, 2.500 συνάδελφοί μας με χρόνια προϋπηρεσίας και γόνιμη δραστηριότητα προστίθενται στον μακρύ κατάλογο της ανεργίας, εκατοντάδες εργαστήρια αδρανοποιούνται, 20.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα οδηγούνται εκτός του δημοσίου σχολείου

Με το πολυνομοσχέδιο αυτό ξεδιπλώνεται στο χώρο της τεχνικής - επαγγελματικής εκπαίδευσης το σχολείο των απολύσεων, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, της ημιμάθειας, της φτηνής κατάρτισης, της δουλειάς χωρίς δικαιώματα, ένα σχολείο που βασικό στόχο έχει να δημιουργήσει το νέο φτηνό, ευέλικτο εργατικό δυναμικό.

Ταυτόχρονα χιλιάδες συνάδελφοι μας θα οδηγηθούν στην απόλυση ή στην καλύτερη περίπτωση μέσω μετατάξεων εκτός της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Και όλα αυτά θα είναι μόνο η αρχή μιας μακριάς πορείας συρρίκνωσης του δημόσιου σχολείου.

Αγωνιζόμαστε για να μην περάσει η πολιτική των μνημονίων που διαλύει τη ζωή μας.

Σας καλούμε να πάρετε σαφή θέση άμεσα!

Σας καλούμε να καταψηφίσετε το πολυνομοσχέδιο-έκτρωμα που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την κοινωνία στην εξαθλίωση και στον κοινωνικό μεσαίωνα.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Αργολίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: