Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ ζήτησε η EBU από τον Στουρνάρα

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τα υψηλόβαθμα στελέχη της EBU, που βρίσκονται από χθες στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης Ζαν Πολ Φιλιπό και η γενική διευθύντρια .............


του οργανισμού Ίνγκριντ Ντελτάρ παρέδωσαν στον υπουργό Οικονομικών την επιστολή με τα τρία σημεία, που συνυπογράφουν 51 γενικοί διευθυντές και πρόεδροι δημόσιων ΜΜΕ απ' όλη την Ευρώπη, με την οποία ζητούν την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Από την πλευρά του ο κ, Στουρνάρας, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξει και πάλι το συντομότερο δυνατό η δημόσια ραδιοτηλεόραση, αυτό όμως, ανέφερε, δεν μπορεί να συμβεί άμεσα. Ο ακριβής χρόνος επαναλειτουργίας της ΕΡΤ, σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών απευθυνόμενος στους επικεφαλής της EBU, θα αποφασιστεί από την κυβέρνηση.

Νωρίτερα, τα δύο υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη και παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, ζητώντας την άμεση επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: