Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Απεργούν οικοδόμοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι

Το σωματείο τεχνιτών οικοδομών Ναυπλίου και των ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας καλούν τα μέλη τους σε 24 απεργία την Πέμπτη 13 Ιουνίου και συμμετοχή στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ, στις 10.00 π.μ.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Ναύπλιο, 12 Ιούνη 2013
Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ
24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΠΕΜΠΤΗ 13 ΙΟΥΝΗ

Το Σωματείο Τεχνιτών Οικοδόμων Ναυπλίου, καλεί τους Οικοδόμους, τους εργαζόμενους στις Κατασκευές και τα υπόλοιπα εργατικά σωματεία να πάρουν μέρος στην
24ωρη Πανελλαδική απεργία, την Πέμπτη 13 Ιούνη και τις απεργιακές συγκεντρώσεις.
Η τρικομματική Κυβέρνηση, με την ενέργειά της να βάλει λουκέτο στην Ε.Ρ.Τ. πετώντας στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους, ξετυλίγει το κουβάρι για νέα επίθεση στο σύνολο της εργατικής τάξης.
Πιστή στο δόγμα «Νόμος και Τάξη», με συνοπτικές διαδικασίες, επιδιώκει το κλείσιμο δημόσιων Οργανισμών και φορέων ώστε να ανοίξει το δρόμο για να βρει νέα κερδοφόρα πεδία το κεφάλαιο, βάζοντας χέρι στη δημόσια περιουσία τους.

Καλούμε τους Οικοδόμους, τους εργαζόμενους στις Κατασκευές, να οργανώσουν την πάλη τους απέναντι στην πολιτική που γεννάει απολύσεις, φτώχεια, ανεργία.

Οι εξελίξεις στην Ε.Ρ.Τ., τα νέα μέτρα που έρχονται για την κοινωνική ασφάλιση, τις συντάξεις, την Υγεία-Πρόνοια, φανερώνουν τη σαπίλα του συστήματος. Μας βάζουν μπροστά στην ευθύνη, χωρίς αυταπάτες, να πάρουμε την υπόθεση της ζωής μας στα χέρια μας.
Τα προβλήματα που ζούνε οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους δεν θα λυθούν αν σήμερα αλλάξει ο «χαλίφης» και στη θέση του έρθει ένας νέος «χαλίφης». Ο στόχος του εργατικού κινήματος, των αγώνων, δεν μπορεί να περιοριστεί κάτω από το σύνθημα «Να φύγει αυτή η κυβέρνηση να έρθουν οι άλλοι…». Ο αγώνας πρέπει να χτυπάει στην καρδιά του προβλήματος, στη ρίζα που βρίσκεται η αιτία για τις απολύσεις, την ανεργία, τις μειώσεις μισθών, την εξαθλίωση και την φτώχεια, δηλ. στο καπιταλιστικό σύστημα και την εξουσία του κεφαλαίου, που κάθε μέρα τσακίζει το παρόν και το μέλλον της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.
Η πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, τα μονοπώλια, τους φορείς που τη στηρίζουν με διάφορες παραλλαγές, είναι μονόδρομος για τους εργάτες.
Σε αυτή την κατεύθυνση θα ενισχύεται ο καθημερινός αγώνας, που θα είναι παρακαταθήκη για τη διέξοδο που έχει ανάγκη η εργατική τάξη, την απαλλαγή από το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα και την εξουσία του κεφαλαίου, την οικοδόμηση της κοινωνίας που την εξουσία και τον πλούτο που παράγει θα τον έχει στα χέρια της η εργατική τάξη.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ, στις 10.00 π.μ.
Σωματείο Τεχνιτών Οικοδόμων Ναυπλίου


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΙΟΥΝΗ
ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ στις 10.00 π.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ
ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ
ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΛΗ
Το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας καταγγέλλει την τρικομματική κυβέρνηση (Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) που με τις μεθόδους και τις πρακτικές του δόγματος του “νόμου και της τάξης” αποφάσισε να κλείσει την δημόσια ραδιοτηλεόραση και να πετάξει στο δρόμο τους εργαζόμενους σε αυτήν, όπως ετοιμάζεται να κάνει με τα Ελληνικά αμυντικά συστήματα και με άλλους δημοσίους οργανισμούς και επιχειρήσεις .
Όταν οι ανάγκες των πολυεθνικών και της μεγαλοεργοδοσίας επιτάσσουν τα αστικά κόμματα δεν διστάζουν να αποβάλουν τον όποιο μανδύα κοινοβουλευτικής διαδικασίας και δημοκρατικοφάνειας και να αποκαλυφτεί αυτό που πραγματικά είναι η αστική δημοκρατία. Δικτατορία των πολυεθνικών με κοινοβουλευτικό μανδύα. Υπέρτατος νόμος και αρχή τα συμφέροντα της τάξης που εκπροσωπούν. Αυτά του μεγάλου κεφαλαίου και της αστικής τάξης.
Η απόφαση για το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης και των άλλων επιχειρήσεων και οργανισμών. Η απόφαση για την απελευθέρωση του ωραρίου εργασίας και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Ο νόμος υπέρ των τραπεζών που ψηφίστηκε για την ρύθμιση των χρεών. Η κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων που χειροτερεύει. Ο νόμος για την πάρα πέρα απελευθέρωση των απολύσεων που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση και άλλα ακόμα αντιλαϊκά μέτρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πάρει δείχνουν ότι η επίθεση του κεφαλαίου, της τρόικας και της κυβέρνησης κλιμακώνεται και η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται θα στηριχτεί στα νεκροταφεία των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ, στις 10.00 π.μ.

Τώρα όσο ποτέ άλλοτε το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να ανασυνταχθεί και να αντιπαραθέσει στην επίθεση διαρκείας του κεφαλαίου αγώνες μαζικούς με συνέχεια και προοπτική που θα ξεκινούν από τους τόπους δουλειάς και θα αγκαλιάζουν όλους τους εργαζόμενους.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: