Κυριακή, 2 Ιουνίου 2013

Νέες συγκεντρώσεις στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης

Νέα συγκέντρωση στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, πραγματοποιούν σήμερα χιλιάδες διαδηλωτές.

Εντωμεταξύ, τη δίωξη όσων αστυνομικών χρησιμοποίησαν δακρυγόνα καταχρηστικά και γενικότερα προχώρησαν σε πράξεις δυσανάλογης βίας κατά .................


των διαδηλωτών, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας.

Τονίζει ότι θα εξεταστούν όλα τα πλάνα που καταγράφηκαν από τις κάμερες κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων της αστυνομίας.

Περισσότερα από εκατό άτομα έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία υποφέροντας από αναπνευστικά προβλήματα από την εισπνοή δακρυγόνων, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων τις δύο προηγούμενες ημέρες, σύμφωνα με αναφορές των γιατρών.

Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επέμεινε εκ νέου στην υλοποίηση του σχεδίου ανάπλασης της περιοχής της πλατείας Ταξίμ, το οποίο ήταν η αφορμή για τις ογκώδεις διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών.

Υπενθυμίζεται
οι διαδηλωτές αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης Ερντογάν περί καταστροφής του πάρκου Γκεζί στην πλατεία Ταξίμ για τη διαμόρφωση του χώρου βάσει ενός νέου οικιστικού σχεδίου.

Δεκάδες διαδηλωτές τραυματίστηκαν επίσης από τα κάνιστρα των δακρυγόνων, μερικά από τα οποία χτύπησαν ακόμη και τα κεφάλια των διαδηλωτών, σύμφωνα με μαρτυρίες.
skai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...