Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Απεργία στις Πανελλαδικές και στο βάθος επιστράτευση

Με απεργία στην διάρκεια των Πανελλαδικών απαντά η ΟΛΜΕ στην αύξηση του ωραρίου και τις μετακινήσεις των εκπαιδευτικών. Την ερχόμενη εβδομάδα αποφασίζουν οι ΕΛΜΕ. Ανοικτό το ενδεχόμενο επιστράτευσης, καθώς ο υπουργός Παιδείας έχει μιλήσει για ..........


εγγυημένη ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων.

Μετά και την απόφαση που πάρθηκε από την ΟΛΜΕ για απεργιακές κινητοποιήσεις τις πρώτες έξι ημέρες των Πανελλαδικώνκών Εξετάσεων, αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από το υπουργείο Παιδείας.

Απεργία στις Πανελλαδικές εξετάσεις και με τη βούλα

Πιο συγκεκριμένα νωρίτερα υπερψηφίστηκε με ψήφους 9 υπέρ και 2 κατά (ΕΣΑΚ ΔΕΕ παράταξη του ΚΚΕ) από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ το απεργιακό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με την πρόταση του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης που θα τεθεί υπό την κρίση των τοπικών ΕΛΜΕ προτείνεται:

-24ωρη απεργία την πρώτη ημέρα των εξετάσεων (17/5) και

-πενθήμερη απεργία από τις 20 έως τις 24/5.

Μάλιστα γενικές συνελεύσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις ΕΛΜΕ στις 14/5 ημέρα Τρίτη και Γ.Σ. Προέδρων την Τετάρτη 15/5.

Εάν η πρόταση της ΟΛΜΕ συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία και αρχίσει η απεργία, θα ξαναγίνουν Γ.Σ. έως τις 24/5 για περαιτέρω εκτίμηση της κατάστασης και συνέχιση της απεργίας.

Νωρίτερα, σε συνάντηση που είχε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος με το προεδρείο της ΟΙΕΛΕ, δεσμεύτηκε ότι το ωράριο διδασκαλίας δεν θα αυξηθεί για τους καθηγητές των ιδιωτικών σχολείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: