Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013

Αλαλούμ με τις «κομμένες» συντάξεις του ΙΚΑ

Ατέλειωτες ουρές ταλαιπωρίας για χιλιάδες συνταξιούχους του ΙΚΑ που πήγαν χθες (30/05) να πάρουν τη σύνταξή τους και είδαν τους λογαριασμούς τους... άδειους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στην πρωινή εκπομπή του Mega, συνταξιούχοι στο ΙΚΑ Καλλιθέας βρέθηκαν στο ................


υποκατάστημα από τις 4 το πρωί προκειμένου να πάρουν προτεραιότητα και να δηλώσουν είτε τον ΑΜΚΑ, είτε τον ΑΦΜ στοιχεία πλέον απολύτως αναγκαία για την καταβολή των συντάξεων.

Η διευθύντρια του υποκαταστήματος κ. Βραχιώτου μιλώντας στην εκπομπή τόνισε ότι από τους περίπου 5.500 ασφαλισμένους στο συγκεκριμένο υποκατάστημα δεν υπέβαλαν τα συγκεκριμένα στοιχεία πάνω από τους μισούς ασφαλισμένους.

Χωρίς καταχωρημένο ΑΜΚΑ και ΑΦΜ έχουν μείνει 96.333 συντάξεις, 54.193 κύριες και 42.140 επικουρικές. «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξυπηρετεθεί καλύτερα ο κόσμος» δήλωσε στο MEGA ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Με ανακοίνωσή του το ΙΚΑ τόνισε ότι οι συνταξιούχοι, των οποίων η σύνταξη έχει διακοπεί, θα μπορούν να απευθύνονται στα Τμήματα Πληρωμών Συντάξεων των υποκαταστημάτων του ιδρύματος. Η ρύθμιση αφορά τους συνταξιούχους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ (τ. ΕΤΕΑΜ) και ΤΑΠΙΛΤ, οι οποίοι θα μπορούν να πληρωθούν από το υποκατάστημα τη σύνταξη μηνός Ιουνίου.

Όσοι δηλώσουν τα στοιχεία τους έως την 6η Ιουνίου, θα λάβουν τη σύνταξη του Ιουλίου και τις επόμενες στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Εάν δηλώσουν τα στοιχεία τους μετά την 6η Ιουνίου, θα λάβουν τη σύνταξη του Ιουλίου και πάλι από το υποκατάστημα, μετά την καταβολή των συντάξεων μηνός Ιουλίου στα πιστωτικά ιδρύματα. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συνταξιούχων, τα ακόλουθα υποκαταστήματα λειτουργούν από τις 8.00 πμ έως τις 5.00 μμ
real

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...