Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Δημόσιο: Ερωτηματολόγιο αξιολόγησης για 206.000 υπαλλήλους

Το ερωτηματολόγιο το οποίο θα κληθούν να συμπληρώσουν 206.000 δημόσιοι υπάλληλοι παρουσιάζουν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ». Με βάση τα στοιχεία από τις απαντήσεις τους θα καθορισθούν οι θέσεις ανά υπηρεσία και θα αρχίσει η αξιολόγησή τους.

Το συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο, ........


το οποίο θα σταλεί ηλεκτρονικά σε όλους τους εργαζόμενους των υπουργείων, στους ένστολους και στους εκπαιδευτικούς, αποτελεί το πρώτο βήμα για την ενεργοποίηση του σχεδίου διαθεσιμότητας και κινητικότητας δημοσίων υπαλλήλων.

Από τις απαντήσεις τους θα αντληθούν στοιχεία ώστε στη συνέχεια να γίνει ακριβής περιγραφή των θέσεων εργασίας που απαιτούνται για τη λειτουργία κάθε οργανικής μονάδας. Η διαδικασία αυτή της σύνταξης των περιγραμμάτων θέσεων θα συνδυαστεί με την καθιέρωση των νέων οργανογραμμάτων στους φορείς του δημοσίου, βάσει των οποίων προβλέπεται δραστική μείωση θέσεων και μονάδων – κατά μέσο όρο 50%.

Στην πράξη δηλαδή θα σχεδιαστούν περιγράμματα μόνον για τον αριθμό των θέσεων που θα προβλέπονται. Σύμφωνα εξάλλου με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, η κατανομή των νέων θέσεων βάσει των οργανογραμμάτων πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 17 Μαΐου και ο σχεδιασμός των περιγραμμάτων θέσεων μέχρι το τέλος του μήνα.

«Η ανάλυση της θέσης εργασίας αποτελεί τη συστηματική διαδικασία προσδιορισμού και περιγραφής των χαρακτηριστικών, των καθηκόντων και των εργασιών που εκτελούνται από τον κάτοχο της θέσης εργασίας, των σχέσεων επικοινωνίας και αναφοράς, καθώς και των αποτελεσμάτων που παράγονται από την εκτέλεση αυτών», αναφέρεται χαρακτηριστικά στις οδηγίες του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Το επόμενο βήμα περιλαμβάνει την ποιοτική αξιολόγηση του προσωπικού. Στο μικροσκόπιο θα μπουν τα προσόντα κάθε υπαλλήλου και θα εξεταστεί κατά πόσον αυτά ανταποκρίνονται στο περίγραμμα της θέσης εργασίας στην οποία είναι τοποθετημένος. Αν υπολείπονται τα προσόντα του ή σε περίπτωση που υπάλληλος άλλης υπηρεσίας έχει καταλληλότερα προσόντα, τότε ο πρώτος θα μπαίνει σε καθεστώς κινητικότητας.




madata

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΗΤΑΝ ΚΑΙΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΑΘΛΙΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ, ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΤΙΣ ΚΛΙΚΕΣ, ΤΙΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ, ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ, ΤΗΝ ΑΝΟΜΙΑ, ΤΟΥΣ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΥΣ!!!! ΝΤΡΟΠΗ!!!!
ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΑΛΛΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΘΑ ΕΠΙΝΟΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ!!!