Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Ιερισσός: Σοβαρά επεισόδια, με έφοδο και συλλήψεις

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα τα ξημερώματα στην Ιερισσό, όταν λίγο μετά τις 03.00 άνδρες της ΕΚΑΜ εισέβαλαν σε δύο σπίτια και συνέλαβαν μπροστά στα μάτια των οικογενειών τους δύο άνδρες 44 και 33 ετών, οι οποίοι είναι από τους 20 κατοίκους που κατηγορούνται για την επίθεση .............


στις Σκουριές.

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να εισβάλουν σπάζοντας την είσοδο του ενός σπιτιού με λοστό, όμως έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη, ο οποίος άνοιξε την πόρτα, και εκείνη τη στιγμή τον συνέλαβαν μπροστά στην οικογένειά του.

Σύμφωνα πάντα με τους κατοίκους, οι αστυνομικοί την ώρα που πήγαν να συλλάβουν τον δεύτερο άνδρα έσπασαν την πόρτα της κατοικίας με μια κλοτσιά, αρπάζοντας επίσης τον ιδιοκτήτη μπροστά στα μάτια των παιδιών του.

Έπειτα από την έφοδο της αστυνομίας, οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ιερισσού, το οποίο ήταν κλειστό -όπως ανέφεραν- χωρίς κανέναν αστυνομικό ή φρουρό. Στη συνέχεια μπήκαν μέσα και, σύμφωνα με πληροφορίες, το έκαναν γυαλιά - καρφιά.

Από τα ξημερώματα μέχρι και νωρίς το πρωί οι καμπάνες του χωριού χτυπούσαν ασταμάτητα.
Οι δύο συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, στον Πολύγυρο, όπου ήδη έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται κάτοικοι από την Ιερισσό.

Η ΕΛ.ΑΣ. με ενημέρωσή της προς τους αστυνομικούς συντάκτες, κάνει λόγο για εκτέλεση ενταλμάτων σύλληψης για την υπόθεση του εμπρησμού στις Σκουριές και για φθορές στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.
Να σημειωθεί πως οι δικηγόροι των συλληφθέντων εκφράζουν την απορία τους για την επιχείρηση, καθώς, όπως λένε, οι πελάτες τους ήταν στη διάθεση των Αρχών και παρουσιάστηκαν όποτε τους ζητήθηκε.
madata

Δεν υπάρχουν σχόλια: