Τρίτη, 23 Απριλίου 2013

Ελεύθεροι οι οι δύο Μητροπολίτες που είχαν απαχθεί στη Συρία

Ελεύθεροι αφέθηκαν το απόγευμα της Τρίτης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργάνωσης Oeuvre d'Orient οι δύο Μητροπολίτες της Ελληνορθόδοξης και της Συρορθόδοξης Εκκλησίας που είχαν απαχθεί στην επαρχία του Χαλεπίου στη Βόρεια Συρία.

'Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ..........


που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων οι δύο Ιεράρχες αφέθηκαν ελεύθεροι γύρω στις 14:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδος). «Οι δύο Μητροπολίτες φέρεται ότι βρίσκονται ήδη στην ορθόδοξη εκκλησία του Προφήτη Ηλία του Χαλεπίου», καταλήγει η ανακοίνωση της οργάνωσης.

Πρόκειται για τον Ελληνορθόδοξο Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλο και τον Συρορθόδοξο Μητροπολίτη Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ.

Σύμφωνα με την επισκοπή της Συρορθόδοξης Εκκλησίας τους δύο ιεράρχες είχαν απαγάγει "Τσετσένοι τζιχαντιστές".

Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης της Συρορθόδοξης Εκκλησίας Γιοχάνα Ιμπραχίμ "πραγματοποιούσε μια ανθρωπιστική αποστολή για την απελευθέρωση δύο ιερέων που είχαν απαχθεί πριν από δύο μήνες" και είχε μεταβεί στην τουρκική μεθόριο έπειτα από πληροφορίες για την παρουσία τους εκεί. Ταυτοχρόνως συνόδευε πίσω στο Χαλέπι τον Ελληνορθόδοξο Μητροπολίτη κ. Παύλο, ο οποίος βρισκόταν στην μεθόριο.
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...