Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013

Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ: «ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ Ι.Κ.Α. ΑΡΓΟΥΣ»

Ερώτηση κατέθεσε ο Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Βουλευτής Αργολίδας, καθ. Γιάννης Μανιάτης προς τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης &Πρόνοιας, κ. Ι. Βρούτση, με την οποία χαρακτηρίζει αδιανόητη την απόφαση για την κατάργηση του Υποκαταστήματος του Ι.Κ.Α. Άργους.

Στο κείμενο της ερώτησής του ο κ. Γ. Μανιάτης αναφέρει:

«Κύριε Υπουργέ,

σύμφωνα με ανακοίνωση των εργαζομένων του Ι.Κ.Α. Άργους έχει αποφασισθεί το κλείσιμο του Υποκαταστήματος του Άργους και η ενσωμάτωσή του στο αντίστοιχο του Ναυπλίου. Σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία, προβλέπεται η μείωση κατά 30% των δομών όλων των Μονάδων του Δημοσίου, γεγονός που για το Ι.Κ.Α. επιτυγχάνεται με την αναστολή λειτουργίας του τοπικού Υποκαταστήματος Κρανιδίου και την ταυτόχρονη έναρξη λειτουργίας Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης. Αντίθετα, σύμφωνα με την ανακοίνωση των εργαζομένων, σε όμορους Νομούς ή σε περιοχές με παρόμοιες της Αργολίδας πληθυσμιακές και γεωγραφικές συνθήκες, η κατανομή των Υποκαταστημάτων παραμένει ως έχει, ή με ελάχιστες διαφοροποιήσεις.

Θεωρώ περιττό να τονίσω ότι ο μεγαλύτερος Δήμος της Αργολίδας με 42.000 κατοίκους, θα παραμείνει χωρίς αντίστοιχη εξυπηρέτηση των πολιτών, οι οποίοι θα υποχρεώνονται σε περιττές μετακινήσεις με προφανείς σημαντικές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Πώς προτίθεται να αντιμετωπίσει την αδιανόητη απόφαση για κλείσιμο του Υποκαταστήματος Ι.Κ.Α. Άργους στο βαθμό που σε παρόμοιες γεωγραφικές και πληθυσμιακές συνθήκες άλλων νομών της χώρας δεν έχουν παρθεί ανάλογες αποφάσεις;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...