Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2013

Αναδιπλώθηκε ο Ντάισελμπλουμ μετά τη βόμβα για «μοντέλο Κύπρου»

Μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του ότι η λύση στην Κύπρο μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλες χώρες - μια φράση που οδήγησε σε πτώση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ επιχείρησε το βράδυ .........


της Δευτέρας να ανασκευάσει.

Με μήνυμά του στο twitter ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας δήλωσε ότι «η Κύπρος είναι ειδική περίπτωση» και πως τα προγράμματα προσαρμόζονται στις ανάγκες κάθε χώρας και πως δεν υπάρχουν μοντέλα.

Νωρίτερα ωστόσο σε συνέντευξή του στο Reuters και στους Financial Times, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είχε δηλώσει πως το πρόγραμμα διάσωσης που συμφωνήθηκε για την Κύπρο συνιστά «ένα νέο πρότυπο για την επίλυση τραπεζικών προβλημάτων στην ευρωζώνη και άλλες χώρες μπορεί να χρειαστεί να αναδιαρθρώσουν τους τραπεζικούς τομείς τους».

Οι δηλώσεις του αυτές έφεραν αναστάτωση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία έκλεισαν με πτώση παρά το θετικό άνοιγμα μετά την συμφωνία στο Eurogroup.

Επίσης, το ευρώ επιτάχυνε την πτώση του απόψε φθάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδό του από τα τέλη Νοεμβρίου, με τους επενδυτές να φοβούνται ότι το πακέτο διάσωσης της Κύπρου μπορεί να χρησιμεύσει ως προηγούμενο.

Οι δηλώσεις αυτές οδήγησαν το ευρώ στα 1,2830 δολάρια, γύρω στις 19.15 ώρα Ελλάδος, μια υποχώρηση ακόμη μεγαλύτερη από το επίπεδο του ευρώ στις 22 Νοεμβρίου. Ωστόσο κατόπιν, γύρω στις 19.40 ώρα Ελλάδος, το ευρώ περιόρισε τις απώλειές του στα 1,2856 δολάρια.
tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...