Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Αυτή είναι η 12χρονη Ινδή που ξεπέρασε το IQ του Αϊνστάιν

Μία 12χρονη Ινδή, μετανάστρια η οποία από τα 7 της χρόνια ζει με τους γονείς της στη Βρετανία, βαθμολογήθηκε με 162 μονάδες στο τεστ IQ της Μένσα.

Σύμφωνα με την Ηuffington Post, η Νέχα Ραμού συγκαταλέγεται, πλέον, στο 1% των εξυπνότερων ανθρώπων της Βρετανίας, σύμφωνα με την κατάταξη .............


της Μένσα, ενώ κατάφερε να ξεπεράσει κατά 2 μονάδες το IQ του Στίβεν Χόκινγκ αλλά και του Αλμπερτ Αϊνστάιν.

Οι γονείς της, γιατροί στο επάγγελμα, δήλωσαν ότι η κόρη τους πάντοτε ήταν πάντα καλή μαθήτρια στο σχολείο αλλά δεν είχαν διανοηθεί ποτέ ότι θα έφτανε σε μια τέτοια επίδοση.

Όλα ξεκίνησαν όταν η μαθήτρια αρίστευσε σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό τεστ γραμματικών γνώσεων. Στη συνέχεια, έκανε το τεστ της Μένσα όπου εξασφάλισε το υψηλότερο δυνατό σκορ για άτομα κάτω των 18 ετών.

Η ίδια πάντως δήλωσε ότι της φάνηκε δύσκολο το τεστ της Μένσα και δεν περίμενε ότι θα καταφέρει να γίνει μέλος της. Ήδη, πάντως, έχει εξασφαλίσει μία θέση σε γνωστά πανεπιστήμια όπως το Harvard.

Το δημοσίευμα διευκρινίζει ότι ο ίδιος ο Αϊνστάιν δεν είχε δοκιμάσει το τεστ -καθώς δεν υπήρχε όσο ήταν ζωντανός- αλλά οι ειδικοί τον έχουν κατατάξει στις 160 μονάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: