Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Αγανακτισμένοι:Ένταση και προσαγωγές τη νύχτα στο Σύνταγμα

Αναβρασμός επικράτησε στην πλατεία Συντάγματος αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των «Αγανακτισμένων».

Στις 22:30 οι δρόμοι γύρω από τη Βουλή δόθηκαν............


και πάλι στην κυκλοφορία και λίγο πριν από τα μεσάντυχτα η αστυνομία, με επιχείρηση «σκούπα», προσπάθησε να «διαλύσει» ομάδα ανθρώπων, που είχαν παραμείνει στην πλατεία. Ακολούθησαν μικροσυμπλοκές και κυνηγητό στην οδό Καραγεώργη Σερβίας, ενώ οι αστυνομικοί προχώρησαν σε αρκετές προσαγωγές.



Στο μεταξύ, με σύνθημα «οι πλατείες είμαστε εμείς και είμαστε παντού», οι «Αγανακτισμένοι» επέστρεψαν χθες στις πλατείες της χώρας, «εγκαινιάζοντας» από τις 3 Σεπτεμβρίου, τις μαζικές κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους «ξεκινήσαμε αγανακτισμένοι, συνεχίζουμε να είμαστε αποφασισμένοι και σε λίγο θα είμαστε μαζικά εξεγερμένοι. Μέχρι να φύγουν αυτοί που μας οδήγησαν εδώ. Μέχρι να διώξουμε τις κυβερνήσεις».



Οι Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα

Την επέτειο της διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ της 3ης Σεπτέμβρη επέλεξαν οι Αγανακτισμένοι για να κάνουν την επανεμφάνισή τους στο Σύνταγμα.



Αρκετές εκατοντάδες πολιτών άρχισαν να συγκεντρώνονται από τις 19:00 στα πέριξ της πλατείας. Αργότερα ο αριθμός των πολιτών μεγάλωσε, ενώ στα Προπύλαια άρχιζε η προσυγκέντρωση φοιτητών, οι οποίοι αργότερα θα κατευθύνονταν και αυτοί στην πλατεία Συντάγματος.

Ένταση δημιουργήθηκε νωρίτερα μεταξύ «ακροδεξιών» και «αντιεξουσιαστών» όταν οι δύο ομάδες ήρθαν κοντά.



Νωρίτερα άτομα από τους «αντιεξουσιαστές» επιτέθηκαν με ρόπαλα σε αυτοκίνητα δημοσιογράφων αναγκάζοντας τους να φύγουν από το σημείο.

Σε μία συμβολική κίνηση περίπου 30 γυναίκες σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξουν τον ειρηνικό χαρακτήρα της κινητοποίησης.






real

Δεν υπάρχουν σχόλια: