Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Δημήτρης Καμπόσος: Στις τρικλοποδιές απαντάμε με διαύγεια . Όλα στο φως!

Στο τρίμηνο που έχουμε αναλάβει τη διακυβέρνηση του Δήμου και με πλήθος προβλημάτων που φέρνει ο φόρτος διαδικασιών του προγράμματος Καλλικράτης εργαζόμαστε ουσιαστικά για το νοικοκύρεμα του δήμου μας σε όλα τα επίπεδα.

Μέχρι, χθες δεν είχαμε καν προϋπολογισμό!
Σήμερα, έχουμε ένα προϋπολογισμό διάφανο με ξεκάθαρο όραμα για την πόλη .............


λαμβανομένων υπόψη των τρεχουσών συνθηκών.
Θυμίζουμε πως στα νομικά πρόσωπα, οι νέες διοικήσεις ανέλαβαν προ μηνός και ακόμη εργάζονται για ολοκληρωθούν οι επίσημες διαδικασίες συγχωνεύσεων.

Στον ελάχιστο χρόνο και παρά την έλλειψη πόρων κατορθώσαμε :
να προετοιμάσουμε αναπτυξιακό προϋπολογισμό στα στενά περιθώρια που μας άφησαν οι προηγούμενες διαχειρίσεις
να υποβάλλουμε για χρηματοδότηση δύο μεγάλα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης
να περιορίσουμε τις αναπροσαρμογές των δημοτικών τελών με ιδιαίτερα κοινωνικό χαρακτήρα, ο οποίος επικροτήθηκε ακόμη και από τη σκεπτόμενη αντιπολίτευση
να ξεκινήσουμε καινοτόμες διαδικασίες διαβούλευσης
να εξασφαλίσουμε τη διαφάνεια με την εφαρμογή του συστήματος Διαύγεια
να καταθέσουμε ολοκληρωμένο τεχνικό πρόγραμμα για όλες τις δημοτικές ενότητες
αναδεικνύουμε ήδη τα πλεονεκτήματα του πολιτιστικού τουρισμού που βρισκόταν «εν υπνώσει» για δεκαετίες
ενισχύσουμε την προβολή της πόλης με διεθνές συνέδριο για το Νόμισμα εντός του Μαΐου με την συμμετοχή παγκοσμίου φήμης επιστημόνων
με την οργάνωση και έναρξη ευρωπαϊκού διασχολικού προγράμματος για την ενθάρρυνση της ανάπτυξης της ευρωπαϊκής ιθαγένειας στους μαθητές του νέου Δήμου . Ήδη το Σάββατο 2/4 επισκέφθηκαν την πόλη του Άργους 100 Ιταλοί μαθητές και αναμένονται άλλοι 1.500.
να διοργανώσουμε τις αποκριάτικες εκδηλώσεις με ελάχιστο κόστος και τεράστια συμμετοχή
να αναδιοργανώσουμε με επιτυχία την παρέλαση της εθνικής εορτής

Εμείς τολμάμε και αλλάζουμε κατεστημένες νοοτροπίες.

Κάνουμε πράξη την «Αλλαγή πορείας».
Καθημερινά δίνουμε αγώνα για το όραμα που μας επιφόρτισαν οι πολίτες.
Και το υλοποιούμε, μέσα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο.

Στην τρίμηνη διαδρομή μας συναντήσαμε τρικλοποδιές, χρέη, αμφιβόλου αποτελεσματικότητας αποφάσεις, ακόμη και αναθέσεις που υπογράφονταν τις τελευταίες μέρες του Δεκέμβρη ενώ αυτοί που υπέγραφαν γνώριζαν ότι ο κόσμος τους είχε καταψηφίσει και έπρεπε να αποχωρήσουν !

Αρνηθήκαμε να εντάξουμε μελέτες 700 χιλιάδων ευρώ (230 κυκλοφοριακή και 500 ανάπλασης) που προετοίμαζε η προηγούμενη δημοτική αρχή!

Αυτές είναι οι απαντήσεις μας στις λάσπες και στις μομφές για απραξία.

Να θυμίσουμε, πως την ίδια στιγμή, πολλοί δήμοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις βασικές τους λειτουργίες, λόγω των περικοπών του μνημονίου που αγγίζουν το 30%! Μειωμένες κατά 50% είναι οι λειτουργικές δαπάνες για τα σχολεία και κατά 70% οι δαπάνες για τις επισκευές, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει υπογραφεί η ΚΥΑ για τους ΚΑΠ και τη ΣΑΤΑ του 2011. Στον αέρα βρίσκεται επίσης το πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ. Το Προεδρικό Διάταγμα είναι γενικόλογο, ενώ δεν έχει οριστεί και ο τρόπος χρηματοδότησης του προγράμματος.

Βεβαιώνουμε όλους τους δημότες: Νοικοκυρεύουμε τα εσωτερικά μας! Προβάλλουμε τον πολιτισμό μας προς τα έξω!

Όποιοι έχουν βολευτεί στην αταξία και την απραξία τρομάζουν. Είναι καθημερινός εχθρός μας η λήθη και η αδράνεια! Είναι ορατά σε όλους και το ποιόν και οι γνώσεις και οι προθέσεις, όλων αυτών που έφθασαν την πόλη στην κατάντια της!

Στον ολισθηρό δρόμο της λάσπης δεν θα τους ακολουθήσουμε!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο συντάκτης της ανακοίνωσης και οι εμπνευστές της προφανώς αφιέρωσαν όλη την ικμάδα και το πάθος τους για αλλαγή πορείας κατά την συγγραφή της. Το να παρουσιάζονται η παρέλαση και ο προϋπολογισμός που συνεχίζει τα προηγούμενα έργα ως απόδειξη ανάπτυξης και αλλαγής πορείας της πόλης είναι κωμικό και έχει ήδη περάσει τα σύνορα της πόλης μας.
Αυτά βέβαια είναι αναπόφευκτα όταν ασχολούνται έστω και με τα τυπικά άνθρωποι που ηταν όλη μέρα στα καφενεία και έπιασαν καμπανόσχοινο...

cobra είπε...

Για το τελευταίο πάντως αυτοί που έχουν τη μικρότεροι ευθύνη είναι οι ίδιοι!!!