Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Ο ειλικρινής Φαν Χάαλ και ο απαιτητικός Μουρίνιο στη Μαδρίτη


Αφοπλιστικά ειλικρινής ήταν ο Λουίς φαν Χάαλ στη συνέντευξη Τύπου παραμονές του μεγάλου τελικού του Champions League ανάμεσα στην Μπάγερν Μονάχου και την Ιντερ. Ο ολλανδός τεχνικός τόνισε ότι υπήρχαν καλύτερες ομάδες στη διοργάνωση και οι βαυαροί ευνοήθηκαν από τη διαιτησία, ενώ δεν παρέλειψε να πλέξει και το εγκώμιο του πρώην... μαθητή του, Ζοσέ Μουρίνιο.

Από την πλευρά του, ο πορτογάλος τεχνικός θέλησε να αφήσει προς το παρόν στο περιθώριο τις φήμες που τον θέλουν να αναλαμβάνει τον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Φαν Χάαλ: «Δεν ήμασταν οι καλύτεροι»

Ακόμα πιστεύω ότι η Τσέλσι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Μπαρτσελόνα είναι καλύτερες ομάδες από εμάς κι ότι η Μπαρτσελόνα έπαιξε φέτος το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ευρώπη. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι ........


δεν μπορεί να χάσει από μια κατώτερη ομάδα. Παρ' όλα αυτά, μπορούμε να κερδίσουμε τον τίτλο. Φυσικά είχαμε και λίγο τύχη όταν αντιμετωπίσαμε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά πιστεύω ότι την αξίζαμε.

Υπήρχαν κάποια διαιτητικά λάθη υπέρ μας στην πορεία μας, αλλά γι' αυτό πρέπει να χρησιμοποιούμε κάμερες, υποστηρικτικά στους διαιτητές. Πρέπει να τους βοηθάμε, δεν μπορούν να βλέπουν τα πάντα', τόνισε ο Φαν Χάαλ, που δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη σχέση του με τον Ζοσέ Μουρίνιο, με τον οποίο βρέθηκε στον ίδιο πάγκο στην Μπαρτσελόνα από το 1997 έως το 2000:

«Δουλέψαμε μαζί για τρία χρόνια. Μετά τον πρώτο χρόνο θα μπορούσε να φύγει, αλλά παρέμεινε και ήταν ένας εξαιρετικός προπονητής και γυμναστής και έκανε όλες τις αναλύσεις για την Μπαρτσελόνα. Μελετούσε τους αντιπάλους και έκανε εξαιρετική δουλειά. Δεν το κάνω πολύ συχνά, αλλά τον άφηνα να δίνει εντολές σε παιχνίδια από τότε, επειδή ήμουν πεπεισμένος ότι είχε την ικανότητα. Γνώριζα ότι θα γινόταν τόσο καλός προπονητής. Είναι ένας από τους καλύτερους στον κόσμο. Είναι δέκα χρόνια μικρότερος από εμένα, αλλά για τη γενιά του είναι ο καλύτερος προπονητής.

Η πρώτη φορά που τον γνώρισα ήταν σε μία συνάντηση με τον Μπόμπι Ρόμπσον και τον πρόεδρο της Μπαρτσελόνα, Τζόσεπ Λουίς Νούνιες, που μου είπε ότι αναλαμβάνω προπονητής. Προφανώς ο Ρόμπσον το ήξερε, αλλά ο Μουρίνιο όχι με αποτέλεσμα να εκνευριστεί και να αρχίσει να φωνάζει. Με εντυπωσίασε και από τότε θεωρούσα ότι είναι ξεχωριστός».

Τέλος, αναφέρθηκε και στον διαφορετικό τρόπο προσέγγισης των αγώνων από τους δύο προπονητές: «Η φιλοσοφία μου είναι πάντα να επιτίθεμαι στον αντίπαλο. Ο Μουρίνιο είναι πιο αμυντικός, αυτή είναι η τακτική του, αλλά έχει καλούς παίκτες που μπορούν να κρίνουν ένα ματς. Η φιλοσοφία μου, όμως, είναι και να ψυχαγωγήσουμε το κοινό. Η εικόνα της Μπάγερν άλλαξε και τώρα παίζουμε πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο».

Φαν Μπόμελ: «Δεν γνωρίζω γιατί η Ρεάλ δεν ήθελε τον Ρόμπεν»

Από πλευράς παικτών, ο Μαρκ φαν Μπόμελ έπλεξε το εγκώμιο του Αριεν Ρόμπεν: «Είμαι χαρούμενος που παίζει σε εμάς. Δεν γνωρίζω γιατί η Ρεάλ δεν τον ήθελε. Είναι πολύ σημαντικός στην ομάδα, πετυχαίνει κρίσιμα γκολ και παίζει γενικά πολύ καλά. Η ομάδα γνωρίζει πως να παίζει γι` αυτόν και αυτός γνωρίζει πως να παίζει για εμάς. Αλληλοσυμπληρωνόμαστε και όλοι γνωρίζουν ποιά είναι η θέση τους όταν ο Αριεν έχει καλή απόδοση. Λατρεύω που τον έχουμε μαζί μας.

Η Ιντερ έχει πολύ καλούς επιθετικούς. Εχω παίξει με τον Σάμουελ Ετό όταν ήμασταν στην Μπαρτσελόνα κι έχω παίξει και με τον Γουέσλι Σνάιντερ στην Εθνική. Μπορεί να είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Ανυπομονώ να παίξω μαζί του στο Παγκόσμιο Κύπελλο και στενοχωριέμαι λίγο που θα είμαστε αντίπαλοι το Σάββατο».

Αισιόδοξος για την έκβαση της αναμέτρησης δήλωσε ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ: «Είμαστε αισιόδοξοι. Το κλίμα είναι πολύ καλό στην ομάδα. Κάθε παίκτης γνωρίζει ότι μπορούμε να γίνουμε η πρώτη ομάδα στη Γερμανία που θα κερδίσει το τρεμπλ κι αυτό θα είναι ένα ασύλληπτο κατόρθωμα. Είχαμε σπουδαίο απόγευμα στον τελικό του κυπέλλου Γερμανίας το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και θεωρώ ότι θα είναι ακόμα καλύτερο αυτό το Σάββατο. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να γράψουμε ιστορία.

Φέτος είχαμε μία πολύ πετυχημένη φιλοσοφία. Στην αρχή χρειαστήκαμε υπομονή, έπρεπε να γνωριστούμε μεταξύ μας και να προσαρμοστούμε ο ένας στον άλλον. Αλλά ακόμα κι όταν τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά, υπήρχε καλό προαίσθημα. Τώρα επιβραβευόμαστε γι`' αυτό και είναι κάτι σπουδαίο. Η νοοτροπία του Φαν Χάαλ ταίριαξε άψογα στην ομάδα. Ελπίζω ότι θα ανταμειφθούμε. Δεν πρέπει να υποπέσουμε σε λάθη και να κάνουμε το παιχνίδι μας. Εάν το πράξουμε, έχουμε μεγάλες ελπίδες να κατακτήσουμε το κύπελλο».

Μουρίνιο: «Ξέρω τί θέλει ο Φαν Χάαλ, αλλά δεν θα του το δώσω»

«Συναντήθηκα με τον Φαν Χάαλ πριν έρθω στη συνέντευξη Τύπου. Θα δώσουμε μια μεγάλη αγκαλιά όποιος κι αν νικήσει. Γνωρίζω τι θέλει, αλλά δεν θα του το δώσω', δήλωσε γελώντας για τον μέντορά του ο Μουρίνιο, που δεν κατάφερε να αποφύγει τις ερωτήσεις για το μέλλον του.

'Δεν υπάρχει πρόβλημα που μιλάνε για μένα και τη Ρεάλ. Οποιος, όμως, έχει έναν τελικό Champions League μπροστά του, ανησυχεί μόνο γι` αυτόν. Είναι ένα όνειρο, όχι μία εμμονή. Το μοναδικό που γνωρίζω από τη Ρεάλ Μαδρίτης είναι τα αποδυτήρια της. Δεν ξέρω ούτε τα πρόσωπα, ούτε το τί σκέφτονται» ξεκαθάρισε και συνέχισε αναφερόμενος στον τελικό:

«Ο τελικός του Champions League είναι πάντα σημαντικός. Για τους φιλάθλους θα είναι ένα γεγονός εξαιρετικό: 45 χρόνια από τον τελευταίο νικηφόρο τελικό, έχουν συμβεί πολλά. Οι περισσότεροι από εμάς δεν είχαμε γεννηθεί την τελευταία φορά που η Ιντερ κέρδισε το κύπελλο. Τα τελευταία χρόνια η Ιντερ έχει κατακτήσει πολλά τρόπαια, αλλά πιστεύω ότι το πιο σημαντικό παιχνίδι, σε περίπτωση νίκης, θα είναι αυτός ο τελικός.

Αισθάνομαι την πίεση και τη σημασία του αγώνα, αλλά όλα θα τελειώσουν όταν ανέβω στο πούλμαν. Εάν νικήσουμε η ομάδα θα έχει κάνει το χρέος της. Δεν έχει σημασία ποιός θα σημειώσει το νικητήριο γκολ. Η Ιντερ είναι ομάδα και παίζουμε με αυτόν τον τρόπο. Είμαστε μία ομάδα με αστέρια, αλλά δεν πιστεύουμε στα αστέρια.

Το τέλος του αγώνα δεν ξέρω εάν θα είναι το τελευταίο στην Ιντερ. Είναι η πιο σημαντική μου στιγμή από τότε που πήγα στην Ιταλία, εάν νικήσουμε. Οταν φτάνεις στον τελικό του Champions League, που δίνει τον πιο σημαντικό τίτλο σε διασυλλογικό επίπεδο, όλοι θέλουν να νικήσουν. Ακόμα κι ο διαιτητής θέλει να νικήσει στον τελικό και γι` αυτό πιστεύω ότι έκαναν πολλή δουλειά. Για έναν διαιτητή υπάρχει μόνο ένα πιο σημαντικό ματς: ο τελικός του Μουντιάλ».
in

Δεν υπάρχουν σχόλια: