Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Γιάφκα του «Επαναστατικού Αγώνα» στον Καρέα

Εκρηκτικά και κλεμμένες μηχανές που χρησιμοποιούσε ο «Επαναστατικός Αγώνας» εντόπισαν στον Καρέα οι αρχές, που συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό της γιάφκας με τον οπλισμό της οργάνωσης. 
Στο διαμέρισμα και το υπόγειο γκαράζ της πολυκατοικίας επί της οδού Β. Αντωνιάδη βρέθηκαν 3 φιάλες με 420 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας (της εκρηκτικής ύλης anfo που είχε χρησιμοποιηθεί στις επιθέσεις κατά της Citibank στην Κηφισιά και το Χρηματιστήριο), καθώς και 3 κλεμμένες μοτοσικλέτες με πλαστές πινακίδες.

Την ενοικίαση του διαμερίσματος είχε κάνει πριν από 2 χρόνια ένας εκ των 6 συλληφθέντων με μία από τις πλαστές ταυτότητες που βρέθηκαν την Πέμπτη και ο χώρος εικάζεται πως .......


χρησιμοποιούνταν ως ενδιάμεση γιάφκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές έφτασαν στη νέα γιάφκα μετά από τηλεφώνημα πολίτη που αναγνώρισε έναν εκ των συλληφθέντων, ενώ επίσημες ανακοινώσεις από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αναμένονται τις επόμενες ώρες.

Στο μεταξύ, στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας αναζητούν οι αρχές την γιάφκα με τον οπλισμό της οργάνωσης. Μάλιστα, οι έρευνες γίνονται μέσω... Φιλιατρών, καθώς τα ονόματα που βρέθηκαν στις πλαστές ταυτότητες της οργάνωσης είναι κάτοικοι της εν λόγω περιοχής.

Όπως εικάζουν οι αρχές, το διαμέρισμα - οπλαποθήκη νοικιάστηκε από υπαρκτό πρόσωπο, την ταυτότητα του οποίου χρησιμοποίησε ο Κωνσταντίνος Γουρνάς με αλλαγμένη φωτογραφία.

Τα ονόματα που αναγράφονται στις 3 πλαστές ταυτότητες που εντοπίστηκαν στο αμάξι του Γουρνά (Δημοσθένης Μανδαλώζης και Αναστάσιος Γριβοκωστόπουλος) ανήκουν σε κατοίκους στη Θουρία και τα Φιλιατρά, ενώ οι αστυνομικοί που υπογράφουν υπηρετούσαν στα συγκεκριμένα τμήματα την περίοδο έκδοσης των ταυτοτήτων. Κατά πληροφορίες, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν έρθει σε επικοινωνία με τους δύο κατοίκους της Μεσσηνίας.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για την προέλευση των περίπου 120.000 ευρώ που βρέθηκαν. Επειδή τα χαρτονομίσματα έχουν διαδοχικούς σειριακούς αριθμούς, εκτιμάται ότι προέρχονται από ληστείες τραπεζών.

Σημειώνουμε πως την Παρασκευή απολογήθηκαν και κρίθηκαν προφυλακιστέοι οι Κορτέσης και Σταθόπουλος, οπότε και οι 6 συλληφθέντες βρίσκονται πλέον στη φυλακή. 
star

Δεν υπάρχουν σχόλια: